Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Wimbledon | Kijk live op Eurosport en discovery+ naar Djokovic, Alcaraz en Griekspoor op heilig gras!

Kevin van Nunen

Geupdate 29/06/2023 om 14:54 GMT+2

Met Wimbledon kort na Roland Garros is de zomerperiode het beste wat tennis te bieden heeft. Het grasseizoen duurt kort, maar tijdens twee weken lang Wimbledon is het dubbelop genieten. Niet alleen van Pimm’s en aardbeien met slagroom, maar ook van het spel van Novak Djokovic, Carlos Alcaraz en Tallon Griekspoor. Kijk live naar Wimbledon op Eurosport en discovery+ om geen punt te missen!

Wimbledon | Djokovic zegeviert ten koste van Kyrgios voor de zevende keer op heilig gras

Djokovic maakt jacht op zijn achtste overwinning op Wimbledon, terwijl Alcaraz deze zomer ook op gras fenomenaal tennis speelt. En wat kan plaatselijke held Andy Murray? De tweevoudig winnaar is net niet geplaatst, maar won op gras al twee challengers. Net wel geplaatst is Tallon Griekspoor, winnaar van de Libema Open, als nummer 29, wat dan weer ten koste ging van onder meer Botic van de Zandschulp.
Helaas is Tim van Rijthoven te geblesseerd en te ver weggezakt op de ranglijst om opnieuw mee te doen, maar leuk is dat Gijs Brouwer zich via de kwalificaties wist te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Bij de vrouwen verdedigt Elena Rybakina haar titel, al is ze sinds haar terugtrekking op Roland Garros niet meer de oude als gevolg van ziekte.
Biedt dit kansen voor Iga Swiatek om voor het eerst te winnen in Londen, slaat Australian Open-winnares Aryna Sabalenka toe of beleven Elina Svitolina en Raemon Sluiter ook op Wimbledon een sprookje?
picture

Wimbledon | Rybakina komt terug na zwakke eerste set en wint eerste Grand Slam

Tour de France

Het zijn schitterende verhaallijnen, die zich twee weken lang ontvouwen op Eurosport en discovery+. Wimbledon met alle mooie tradities duurt van maandag 3 tot en met zondag 16 juli en iedere dag ben je van vroeg tot laat bij ons aan het juiste adres. Op ons digitale platform staat het in juli bol van de live sport met de Giro Donne, Tour de France, Tour de France Femmes en Wimbledon plus nog heel veel meer.
Mis geen bal van Djokovic en Alcaraz, volg Griekspoor en Van de Zandschulp op de voet en blijf op de hoogte van Swiatek, Sabalenka en Svitolina. Bovendien is er altijd reuring rond Holger Rune en Nick Kyrgios, die ook van de partij zijn. Kyrgios stond vorig jaar zelfs in de finale, tegen Djokovic.
picture

Wimbledon | Tsitsipas probeert lichaam Kyrgios meermaals op topsnelheid te raken

Mis geen punt

Alle partijen, alle punten, alle rally’s en alle volleys kijk je live op Eurosport of stream je via discovery+ met Nederlands commentaar, verzorgd door onder meer Abe Kuijl, David Avakian en Ivo van Haaren. Ook zijn er natuurlijk analyses van Mats Wilander, Alex Corretja, Laura Robson en Barbara Schett.
picture

Wimbledon | Sprookje Van Rijthoven ten einde, hij gaat strijdend ten onder tegen Djokovic

Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie