Op 22 juni bracht Zverev via social media naar buiten dat hij — naar aanleiding van zijn deelname aan de Adria Tour, waarbij een aantal spelers besmet raakte met het coronavirus — een negatieve test heeft afgelegd. Toch gaf hij aan, zoals nagenoeg alle andere spelers bij het evenement, op aangeven van zijn artsen in zelfisolatie te gaan.
Zes dag later werd Zverev — dansend — gesignaleerd tijdens een druk strandfeest, omringd door grote groepen mensen, waaronder zijn collega-tennisser Lucas Pouille. De video werd geplaatst door de Duitse modeontwerper Philipp Plein. Het beeldmateriaal werd opgepikt en overgenomen door alerte media, voordat het verwijderd kon worden.
US Open
US Open | Favoriet Kyrgios kan het niet waarmaken tegen Khachanov en gaat in vijf sets onderuit
07/09/2022 OM 07:08
Boze reactie lieten niet lang op zich wachten. Ook Nick Kyrgios, die reeds hevige kritiek uitte op de organisatie van en deelnemers aan de Adria Tour, zag de feestvierende Zverev en haalde in felle bewoordingen uit naar de 23-jarige speler.
‘Ik word dus wakker en zie meer controversiële dingen gebeuren wereldwijd. Maar één ding sprong er echt uit en dat was wéér Sascha Zverev, man. Wéér, wéér. Hoe egoïstisch kan je zijn?’, aldus de Australiër via Instagram. ‘Als je het lef hebt om een tweet te plaatsen dat door je management is geschreven, waarin je zegt dat je in zelfisolatie gaat voor 14 dagen en dat je excuses aanbiedt voor het in gevaar brengen van de publieke gezondheid, blijf dan tenminste 14 dagen binnen, mijn God! Je vriendin kan gewoon bij je blijven, Jezus. Ik word er boos van. De tenniswereld maakt me oprecht echt heel boos. Hoe egoïstisch kan je zijn?’
De positie van Kyrgios is in lijn met zijn verontwaardiging over het door laten gaan van de US Open, een beslissing waar hij meer dan eens zijn onbegrip over heeft geuit…
Gezien zijn houding ten opzichte van tennissen in coronatijd, is het opmerkelijk dat Kyrgios op de spelerslijst staat van een demonstratietoernooi in Berlijn, halverwege juli. Ook Zverev doet mee aan het evenement in de Duitse hoofdstad, waarbij op gras en hardcourt gespeeld zal worden, maar zonder publiek. Kiki Bertens behoort eveneens tot het deelnemersveld van zes mannen en zes vrouwen, dat zal strijden om 200.000 euro.
Naar aanleiding van het gedrag van Zverev wordt de discussie gevoerd over hoe veilig een toernooi als de US Open daadwerkelijk zal zijn als de spelersdiscipline ontbreekt, ongeacht de getroffen maatregelen om de gezondheidsrisico’s te beperken.
US Open
US Open | "Hij tikte het niveau van Nadal en Djokovic aan" - Medvedev lovend over briljante Kyrgios
05/09/2022 OM 10:37
US Open
Hoogtepunten Nick Kyrgios - Thanasis Kokkinakis - US Open
30/08/2022 OM 06:20