Slechte loting Kingma

Voorafgaand aan de triatlon waren de Nederlandse ogen vooral gericht op Maya Kingma. De Bredase was de nummer één bij de wereldbekerranking en was daardoor één van de kanshebsters voor een medaille, maar door een slechte loting startte ze aan de zijkant en moest ze meer meters zwemmen dan andere triatleten.

Overleden moeder

Tokio 2020
Tokyo 2020 | Samenvatting van estafette triatlon met Nederland op plek vier
31/07/2021 OM 15:08
Rachel Klamer eindigde bij de olympische triatlon in Rio de Janeiro nog als tiende, maar in Tokio zette de in Zimbabwe geboren Nederlandse een prachtprestatie neer door als vierde over de streep te komen. ''Deze geweldige vierde plaats droeg ze op aan haar vorig jaar overleden moeder,'' aldus commentator Ruud de Haan, die voor Eurosport verslag doet van de olympische triatlons.

WAAR KIJK JE DE OLYMPISCHE SPELEN 2020?

De openingsceremonie van de Olympische Spelen begint vrijdag 23 juli om 12:50 uur. De ceremonie is live te zien, op zowel Eurosport als discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Sluit hier een abonnement af.
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Nederland in de eindsprint 4e op mixed relay triathlon
31/07/2021 OM 00:36