Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tokyo 2020 | Duffy verovert goud op triatlon, Klamer knap vierde

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 27/07/2021 om 05:27 GMT+2

Flora Duffy heeft op overtuigende wijze de gouden medaille gewonnen op de olympische triatlon. De vrouw uit Bermuda kwam na iets minder dan twee uur solo over de finish, en schreef daarmee historie voor haar land, want ze is de eerste atleet uit Bermuda die olympisch goud verzilverde. Rachel Klamer eindigde op een zeer knappe vierde plek, Maya Knigma kwam als elfde over de streep.

Tokyo 2020 | Duffy verovert goud op triatlon, Klamer knap vierde

Slechte loting Kingma

Voorafgaand aan de triatlon waren de Nederlandse ogen vooral gericht op Maya Kingma. De Bredase was de nummer één bij de wereldbekerranking en was daardoor één van de kanshebsters voor een medaille, maar door een slechte loting startte ze aan de zijkant en moest ze meer meters zwemmen dan andere triatleten.

Overleden moeder

Rachel Klamer eindigde bij de olympische triatlon in Rio de Janeiro nog als tiende, maar in Tokio zette de in Zimbabwe geboren Nederlandse een prachtprestatie neer door als vierde over de streep te komen. ''Deze geweldige vierde plaats droeg ze op aan haar vorig jaar overleden moeder,'' aldus commentator Ruud de Haan, die voor Eurosport verslag doet van de olympische triatlons.

WAAR KIJK JE DE OLYMPISCHE SPELEN 2020?

De openingsceremonie van de Olympische Spelen begint vrijdag 23 juli om 12:50 uur. De ceremonie is live te zien, op zowel Eurosport als discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Sluit hier een abonnement af.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie