Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tokyo 2020 | Zonderland zet na uitschakeling punt achter carrière

Maurits ten Kate

Geupdate 24/07/2021 om 20:29 GMT+2

Epke Zonderland heeft zijn carrière beëindigd. De turner uit Lemmer maakte dat bekend nadat hij zich op de Olympische Spelen niet wist te kwalificeren voor de finale op de rekstok.

Epke Zonderland

Foto: Getty Images

De rekstokspecialist turnde vanmorgen een prima oefening, maar doordat hij teveel slordige foutjes maakte, behaalde hij een te lage score om door te gaan. Vlak na de uitschakeling gaf Zonderland nog aan wellicht een gooi te doen naar het WK in oktober, maar hij kwam daar later op de dag op terug. ''Het is goed zo.''

Londen 2012

Zonderland beleefde het mooiste moment uit zijn carrière in 2012 op de Olympische Spelen in Londen. Daar turnde Zonderland een unieke rekstokoefening, want nog nooit was er een turner geweest die drie vluchtelementen in zijn oefening verwerkte. Dankzij deze unieke prestatie pakte hij de gouden plak, de eerste ooit voor een Nederlandse turner Naast zijn zege in de Engelse hoofdstad won de Lemmenaar ook drie wereldtitels, één wereldbekerfinale en drie EK-titels.
picture

Epke Zonderland met de gouden medaille in Londen

Foto: Getty Images

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie