Net als bij de vrouwen werd de cross in safaripark Beekse Bergen pas in de laatste meters beslist. De koppositie wisselde in de slotronde meerdere keren van eigenaar en dan zat ook Iserbyt nog op het vinkentouw voor een mogelijk ultieme poging om toe te slaan. Dat bleek echter een brug te ver.
Iserbyt slaagde er wel in om in het tweede deel van de cross het gat met de kopgroep te dichten. De leider in de tussenstand kende een slechte start en het is de vraag of rugproblemen hem opnieuw parten speelden, maar feit is wel dat hij moest warmdraaien om in zijn ritme te geraken.
Veldrijden
Antwerpen | Bekijk in samenvatting hoe Van Empel en Pieterse mooie strijd uitvechten
05/12/2022 OM 10:00

Niemand rijdt weg

Joris Nieuwenhuis had zijn ritme een stuk sneller te pakken en verbaasde positief door zich te mengen in de strijd om de overwinning. Hij werd uiteindelijk vierde, voor Iserbyt, en dat zal hem sterken in zijn keuze om zich weer volledig toe te leggen op de cross.
Vooraan was het Van der Haar, Sweeck en dan weer Vanthourenhout die het verschil probeerde te maken, maar dat was op deze omloop zo gemakkelijk nog niet. Niemand slaagde er echt in weg te rijden, laat staan ook daadwerkelijk weg te blijven.

Grote drie op komst

Het was dan ook geen verrassing dat de winnaar voortkwam uit een sprint en het was ook geen surprise dat Vanthourenhout het als kersvers Europees kampioen niet kon bolwerken. De sterren stonden gunstig voor Sweeck en dat bleek, want hij hield Van der Haar van zich af en mocht juichen.
Dankzij de overwinning van Sweeck en slechts een vijfde plaats voor Iserbyt kruipen de twee aan kop van het klassement dicht naar elkaar toe. Waar de Wereldbeker soms wel eens vroeg in een plooi wil vallen, is daar nu geen enkele sprake van en dat belooft veel goeds voor de crossen die nog op het programma staan.
Vanaf nu worden ook Mathieu van der Poel, Wout van Aert en/of Tom Pidcock steeds vaker aan de start verwacht, wat het crossplezier alleen maar verder verhoogt.

WAAR KIJK JE?

Voor veldrijden ben je bij Eurosport in 2022/2023 uiteraard weer aan het goede adres. Alle crossen kijk je live. Via discovery+ mis je geen minuut. Elke wedstrijd wordt met Nederlands commentaar uitgezonden.
Veldrijden
Antwerpen | Bekijk in samenvatting hoe Van Empel en Pieterse mooie strijd uitvechten
05/12/2022 OM 09:59
Veldrijden
Antwerpen | “Ik verwacht Van Aert tegen Kerst een stuk sterker” - Van der Poel kijkt al verder
04/12/2022 OM 14:41