Van der Haar kende een slechte start, maar meldde zich samen met ploeggenoot Ronhaar alsnog binnen de kortste keren aan de kop van de koers. Het was de renner van Baloise Trek Lions alleen niet gegund om de touwtjes stevig in handen te nemen.
Hij probeerde het wel, samen met kompaan en ploeggenoot Ronhaar, maar dat lieten Iserbyt en Vanthourenhout (allebei Pauwels Sauzen-Bingoal) niet gebeuren. Er ontspon zich een mooie strijd, waarbij het eerst Vanthourenhout was die de koppositie beet greep en een voorsprong nam.
Die marge was niet veel waard toen Iserbyt op de pedalen ging staan en Van der Haar en Ronhaar achter zich liet. De Belg overbrugde het gat naar zijn landgenoot en ging er daarna alleen vandoor, onderweg naar de overwinning.
Veldrijden
Antwerpen | Bekijk in samenvatting hoe Van Empel en Pieterse mooie strijd uitvechten
05/12/2022 OM 10:00
Het verschil aan de meet tussen Iserbyt en eerste achtervolger Vanthourenhout bedroeg maar liefst veertig seconden, Van der Haar kwam drie tellen daar weer achter binnen en Ronhaar gaf iets meer dan een minuut toe op de winnaar.

WAAR KIJK JE?

Voor veldrijden ben je bij Eurosport in 2022/2023 uiteraard weer aan het goede adres. Alle crossen kijk je live. Via discovery+ mis je geen minuut. Elke wedstrijd wordt met Nederlands commentaar uitgezonden.
Veldrijden
Antwerpen | Bekijk in samenvatting hoe Van Empel en Pieterse mooie strijd uitvechten
05/12/2022 OM 09:59
Veldrijden
Antwerpen | “Ik verwacht Van Aert tegen Kerst een stuk sterker” - Van der Poel kijkt al verder
04/12/2022 OM 14:41