De cross in Rochester werd gewonnen door Annemarie Worst, maar de meest opvallende beelden werden gemaakt tijdens de eerste ronde. Er stond voor het veld een beklimming op het programma, maar die klim was zo glad en modderig dat er geen enkele grip was en rensters niet boven kwamen.
De voorste rijdsters wisten bovenop de heuvel te geraken, maar daarachter ging het mis. Het werd een steeds grotere modderpoel waardoor rensters onbedoeld in elkaars weg kwamen te zitten en eventjes zelfs helemaal niemand boven kwam.

Bosroute en afzetlint

Veldrijden
Hulst | Van der Poel kritisch ondanks overwinning: "Nog werk te doen om topniveau te halen"
27/11/2022 OM 12:39
Er lagen wat hulpmiddelen voor het grijpen, zoals het afzetlint waarmee het parcours was uitgezet plus de optie om voor het bospad te kiezen en via de (takken van) bomen naar boven te klimmen. Een deel van het startveld legde deze route met succes af.
Eenmaal boven kon de veldrit weer op de fiets worden vervolgd. Worst was zoals gezegd de sterkste van het veld en zegevierde.

WAAR KIJK JE?

Voor veldrijden ben je bij Eurosport in 2022/2023 uiteraard weer aan het goede adres. Alle crossen kijk je live. Via discovery+ mis je geen minuut. Elke wedstrijd wordt met Nederlands commentaar uitgezonden.
Veldrijden
Hulst | Van der Poel kritisch ondanks overwinning: "Nog werk te doen om topniveau te halen"
27/11/2022 OM 12:39
Veldrijden
Hulst | Mathieu van der Poel wint bij rentree in het veld, Pidcock uit koers na valpartij
27/11/2022 OM 12:32