Zijn eerste race is dus pas in december en mede daarom wordt het een hele drukke periode voor Van Aert. Er staan maar liefst zes crossen op de rol die ine wintermaand. Op 4 december start Van Aert de wereldbeker in Antwerpen en een week later is hij op 11 december in Dublin. Op 23 december vervolgt hij zijn seizoen tijdens de Exact-cross in Mol.
Vervolgens wordt een wereldbekerwedstrijd in Gavere gereden op 26 december, een Superprestige op 27 december in Heusden-Zolder en op 28 december staat de Superprestige van Diegem op het programma. Ten slotte zal de laatste race van het jaar voor Van Aert in Loenhout gerreden worden op 30 december.

Voorjaar

Veldrijden
Hulst | Van der Poel kritisch ondanks overwinning: "Nog werk te doen om topniveau te halen"
27/11/2022 OM 12:39
Wat de Belg van Jumbo-Visma in het voorjaar gaat doen, moet nog besloten worden. De verwachting is echter dat hij op 3 januari in Herentals rijdt en twee dagen later in Koksijde. Hierna volgt de Superprestige van Gullegem op 7 januari en de wereldbeker van Zonhoven op 8 januari.
Op 15 januari wordt in Lokeren het Belgisch Kampioenschap verreden en daarna is de wereldbeker in Benidorm op 22 januari vermoedelijk dat laatste voorbereiding op het WK. Het WK wordt op 2 februari verreden in Hoogerheide en zal de laatste wedstrijd van het seizoen zijn voor Van Aert.

Pidcock

Tom Pidcock begint dit weekend al aan zijn seizoen. In Merksplas maakt hij de eerste meters van het jaar en ook is hij er vrijwel zeker bij in Dublin. Wat de plannen van Mathieu van der Poel zijn, is nog niet helemaal duidelijk.

Waar kijk je?

Voor veldrijden ben je bij Eurosport in 2022/2023 uiteraard weer aan het goede adres. Alle crossen kijk je live. Via discovery+ mis je geen minuut. Elke wedstrijd wordt met Nederlands commentaar uitgezonden.
Veldrijden
Hulst | Van der Poel kritisch ondanks overwinning: "Nog werk te doen om topniveau te halen"
27/11/2022 OM 12:39
Veldrijden
Hulst | Mathieu van der Poel wint bij rentree in het veld, Pidcock uit koers na valpartij
27/11/2022 OM 12:32