De laatste crosswedstrijd van Vos was het wereldkampioenschap in Fayetville in januari dit jaar. De Nederlandse pakte daar de regenboogtrui voor Lucinda Brand en Silvia Persico.
Vos won vorige week nog het Nederlands kampioenschap gravel en begint dus in een uitstekende vorm aan haar crossseizoen. Haar landgenoot Brand ontbreekt in de wereldbekerselectie nadat ze ten val kwam tijdens een training in het Tsjechische Tabor.
Bondscoach De Knegt kijkt uit naar de rentree van Vos. "Het is een eerste indicatie deze winter waar ze staat in een sterk internationaal deelnemersveld en het is een belangrijke wedstrijd met het hoog op haar ambities op het EK."
Veldrijden
Veldrijden | Start Mathieu van der Poel maakt deelname Joris Nieuwenhuis in Antwerpen onmogelijk
30/11/2022 OM 12:38

WK Fayetteville | Vos verslaat Brand en wordt voor achtste keer wereldkampioen

Terugkeer Nieuwenhuis

Bij de mannen zien we de naam van Joris Nieuwenhuis voor het eerst weer verschijnen. De Nederlander nam na zes jaar afscheid van zijn wegploeg Team DSM om zich volledig op het veldrijden te gaan richten.
Nieuwenhuis rijdt in de cross voor de Belgische ploeg Baloise Trek Lions van tweevoudig wereldkampioen Sven Nys. De Knegt is blij met zijn overstap. "Dat kan een welkome kwaliteitsimpuls zijn naast Lars van der Haar, die dit seizoen al sterk opende."
Van der Haar won dit seizoen al in de Trek Cup en haalde bovendien het podium in de wereldbekers in Waterloo en Tabor. Later in het seizoen keren ook de Nederlanders Corné van Kessel en Mathieu van der Poel terug in de cross.

Tabor | Ook derde wereldbeker voor Iserbyt, Belg is sterkste in Tabor

Waar kijk je?

Voor het veldrijden ben je bij Eurosport in 2022/2023 uiteraard weer aan het goede adres. Alle crossen kijk je live. Via discovery+ mis je geen minuut. Elke wedstrijd wordt met Nederlands commentaar uitgezonden.
Veldrijden
Kop over Kop | "Voor de spanning goed dat Van der Poel nog de technische skills miste"
30/11/2022 OM 11:16
Veldrijden
Hulst | Van der Poel kritisch ondanks overwinning: "Nog werk te doen om topniveau te halen"
27/11/2022 OM 12:39