Statement

"Belgian Cycling nam met verbazing kennis van het feit dat het Overlegcomité besliste dat veldritten voorlopig zonder de aanwezigheid van publiek moeten worden afgewerkt. Veldritten worden al een hele tijd georganiseerd met het in acht nemen van de meest strikte veiligheidsmaatregelen. Er wordt gewerkt met een specifiek Covid-19 protocol voor renners, medewerkers, juryleden én toeschouwers."
"Elke maatregel die de volksgezondheid bevorderde werd in de wielersport nauwgezet opgevolgd, en als er aanpassingen in het gezondheidsprotocol moesten gebeuren werden die telkens snel en probleemloos gedaan, mede dankzij de flexibiliteit van de organisatoren en de wielerfans", zo is op de website te lezen.
Veldrijden
X2O Trofee | Laurens Sweeck heeft langste adem in Hamme
5 UUR GELEDEN
Het statement gaat door: "Voor het tweede seizoen op rij worden diezelfde organisatoren nu met de rug tegen de muur gezet. Maar zelfs in deze penibele omstandigheden wordt door alle stakeholders in het wielermilieu het onderste uit de kan gehaald om renners en (televisie-)publiek toch topsport aan te bieden", aldus BC.

Diegem Cross

Aanstaande zondag kunnen onze zuiderburen nieuwe maatregelen verwachten in de strijd tegen de opkomst van de omikronvariant. Zo moeten bioscopen, theaters en concertzalen de deuren sluiten en mag er dus geen publiek aanwezig zijn bij professionele sportwedstrijden.
Vanwege de slechte coronacijfers heeft de organisatie van de Diegem Cross besloten het evenement voor het tweede jaar op rij af te gelasten.
Veldrijden
X2O Trofee | Laurens Sweeck heeft langste adem in Hamme
5 UUR GELEDEN
Veldrijden
X2O Hamme | Brand bevestigt favorietenrol in aanloop naar wereldkampioenschap
6 UUR GELEDEN