De organisatie van de Vestingcross in Hulst heeft besloten de wedstrijd te verplaatsen naar de ochtend. Dat betekent dat de mannen om 12:00 uur starten en de vrouwen zelfs om 10:45 uur al beginnen aan de cross in het Zeeuws-Vlaamse Hulst.
"De wedstrijduren van de wedstrijd zijn, omwille van het WK voetbal en de live-uitzendingen op tv, aangepast", zo klinkt het op de website van de cross. Het groepsduel tussen België en Marokko staat om 14:00 uur op het speelschema.

WB Hulst | Pidcock geeft een masterclass veldrijden hoogtepunten

Veldrijden
Hulst | Van der Poel kritisch ondanks overwinning: "Nog werk te doen om topniveau te halen"
27/11/2022 OM 12:39

Belgische supporters

Dat er bij de cross in Nederland rekening wordt gehouden met de Rode Duivels lijkt op het eerste gezicht onlogisch, maar omdat Hulst dichtbij de Belgische grens ligt, trekt de race elk jaar veel Belgische wielersupporters aan. De organisatie zag het daarom niet zitten om tegelijkertijd met een WK-duel van België de cross te rijden.
In Nederland staan dit jaar, na de afgelasting van de cross in Rucphen, slechts twee crosses op de wedstrijdkalender. Naast de wedstrijd in Hulst staat op 19 november de Wereldbeker in de Beekse Bergen op het programma.

Waar kijk je?

Voor veldrijden ben je bij Eurosport in 2022/2023 uiteraard weer aan het goede adres. Alle crossen kijk je live. Via discovery+ mis je geen minuut. Elke wedstrijd wordt met Nederlands commentaar uitgezonden.
Veldrijden
Hulst | Van der Poel kritisch ondanks overwinning: "Nog werk te doen om topniveau te halen"
27/11/2022 OM 12:39
Veldrijden
Hulst | Mathieu van der Poel wint bij rentree in het veld, Pidcock uit koers na valpartij
27/11/2022 OM 12:32