Hulst blijkt niet goedgezind te zijn voor Van Aert. Direct aan het begin van de koers loopt de ketting van de Belgisch kampioen vast en verliest hij veel tijd.
Lars van der Haar en Eli Iserbyt maken vroeg in de wedstrijd direct gebruik van de situatie. Na twee rondes moet Van der Haar het tempo wat laten zakken en Pidcock sluit juist aan bij de kop van de koers. Van der Haar moet vervolgens Iserbyt en Pidcock ook laten gaan.
Veldrijden
WB Flamanville | Iserbyt weer terug op hoogste trede podium
16/01/2022 OM 16:34
Wout van Aert is zichtbaar gefrustreerd. De vierde ronde begint de Van Aert met een achterstand van 44 seconden op Pidcock en Iserbyt. Een tweede overwinning van het weekend kan de Belg vergeten. Dit verschil kan zelfs hij niet meer goedmaken. Pidcock verkeert duidelijk in goede vorm. Het moordende tempo van de Brit lijkt onaanvolgbaar.
Iserbyt weet tot de voorlaatste ronde het zelfde tempo aan te houden als Pidcock. Het gat van 10 seconden kan de Belg weet de Belg alleen niet meer goed te maken. Lars van der Haar heeft een eenzame koers gereden op de derde plek. Wout van Aert weet zich knap terug te vechten naar een vierde plek.
Veldrijden
WB Flamanville | Iserbyt weer terug op hoogste trede podium
16/01/2022 OM 16:33
Veldrijden
WB Flamanville | Fem van Empel de sterkste in eindspurt naar de finish
16/01/2022 OM 15:24