Van Der Poel, op voorhand overduidelijk de favoriet, reed in de eerste ronde weg met Toon Aerts nog in het wiel. Aerts hield dit nog niet een volle ronde vol of zag de Nederlander al uit het oog verdwijnen. Van Der Poel bleef gestaag doorrijden en liet het verschil niet meer tot onder de minuut komen.
De strijd om plek 2 was veel spannender, waarbij de Belgen Aerts, Iserbyt, Van Aert en de strijd aangingen met de jonge Brit Pidcock. De vijf renners bleven naar elkaar kijken, tot de jonge Brit besloot een te demarreren en zo onrust te creeren bij de vier Belgen. Eli Iserbyt kon als enige volgen maar blies zichzelf daarmee op. Na 5 rondes was de strijd om het podium alleen nog tussen Tom Pidcock (2), Toon Aerts (3) en Wout van Aert (4).
De strijd om plek twee ging in de laatste ronde tussen Pidcock en Aerts. Van Aert kon niet meer aanhaken en zag zo zijn podiumkansen verdwijnen. Met nog een halve ronde te gaan moest ook Toon Aerts afhaken in de strijd om plek twee en was zo de grootste verrassing van de dag de Brit Tom Pidcock.
Veldrijden
Rochester | Veldrijdsters komen modderige en gladde heuvel niet op wegens gebrek aan grip
26/09/2022 OM 13:06

WK Veldrijden | Van Der Poel sluit zijn seizoen oppermachtig af

Mathieu van der Poel zag het lastige parcours en wist dus dat hij snel voorop moest liggen om problemen te voorkomen. Het was op deze manier de perfecte race voor de Nederlander, zoals de wereldkampioen het zelf zegt.

Van Der Poel: "Dit was de perfecte race"

Veldrijden
Rochester | Veldrijdsters komen modderige en gladde heuvel niet op wegens gebrek aan grip
26/09/2022 OM 13:05
Veldrijden
Beringen | Iserbyt en Vanthourenhout na teamduel te sterk voor Van der Haar en Ronhaar
26/09/2022 OM 12:44