Honsinger en Betsema waren duidelijk de sterkste vrouwen tijdens de Koppenbergcross, die onder zware omstandigheden werd verreden. De cross maakt onderdeel uit van de X2O-trofee, een reeks wedstrijden waarin de verschillen tot uiting worden gebracht in tijd.
Betsema leek in eerste instantie de beste papieren te hebben, maar ondanks diverse pogingen lukte het maar niet om Honsinger af te schudden. Zelfs nadat de Amerikaanse eventjes onderuit was gegaan, bleek het verschil binnen de kortste keren weer nihil.
Het kwartje leek dan ook de kant van Honsinger op te vallen, zeker nadat Betsema er niet in was geslaagd om de kop te hernemen nadat de twee koplopers enkele bochten schouder aan schouder en zij aan zij hadden gereden. Vanaf dat moment lag Honsinger eerste en kon niemand er meer iets aan doen.
Veldrijden
WB Flamanville | Iserbyt weer terug op hoogste trede podium
16/01/2022 OM 16:34

X2O-trofee | Samenvatting van de klassieke cross op de Koppenberg

Betsema versus Honsinger

Betsema probeerde het wel, uiteraard, maar het gaatje was geslagen en kon ook tijdens de laatste beklimming van de Koppenberg niet meer gedicht worden. De kassei voor de winnares kwam Honsinger dubbel en dwars toe. Betsema gaf 7 seconden toe, Kata Blanka Vas finishte op 45 tellen zodat de Hongaarse na haar overwinning van dit weekend opnieuw mee mocht richting podium.
Yara Kasteleijn en Lucinda Brand gaven zo’n twee minuten toe, net als Ceylin del Carmen Alvarado. Annemarie Worst finishte al op drie minuten, terwijl nummer tien Perrine Clauzel pas meer dan vijf minuten na winnares Honsinger over de streep stuurde.
Veldrijden
WB Flamanville | Iserbyt weer terug op hoogste trede podium
16/01/2022 OM 16:33
Veldrijden
WB Flamanville | Fem van Empel de sterkste in eindspurt naar de finish
16/01/2022 OM 15:24