Getty Images

CL-loting Ajax: De mogelijke tegenstanders

CL-loting Ajax: De mogelijke tegenstanders
By Eurosport

The 17/12/2018 at 02:30Bijgewerkt The 17/12/2018 at 12:41

Het is zover, de Champions League-loting voor de knock-outfase is vanmiddag om 12.00 uur en die zie je LIVE op Eurosport 1 en eurosport.nl. Wij kijken natuurlijk vooral naar Ajax dat nog in het toernooi zit, een enorm knappe prestatie. In afwachting van de loting zetten we de zeven mogelijke tegenstanders van de Amsterdammers alvast op een rijtje!

Real Madrid is de titelverdediger en wist makkelijk door te stoten naar de knock-outfase. Toch blijven de prestaties grillig en lijkt titelprolongatie voor 'de Koninklijke' verder weg dan ooit.

-

Paris Saint-Germain zat in een moeilijke groep met Liverpool en Napoli, maar was net op tijd bij de les om de volgende ronde te bereiken. Kan Ajax het supertrio Mbappe - Cavani - Neymar afstoppen?

-

Manchester City combineert spraakmakend voetbal met klinkende resultaten, vraag dat maar aan Feyenoord. Toch hebben we de beste vorm van de mannen van Guardiola in de Champions League nog niet gezien dit jaar...

-

Juventus is in de eigen competitie al jaren een klasse apart, in de Champions League wist het knap boven Manchester United te eindigen in de groepsfase. Alle ogen zijn gericht op Cristiano Ronaldo: Kan hij 'de Cup met de Grote Oren' eindelijk weer naar Turijn brengen?

-

FC Porto is de grote onbekende in het lijstje met clubs maar mag zeker niet onderschat worden: Ze kwamen overtuigend door de groepsfase met een indrukwekkend aantal van 16 punten. Kunnen de Portugezen deze CL-vorm vasthouden?

-

FC Barcelona is een schitterende voetbalreis, maar op sportieve gronden kan je onmogelijk hopen om Barça te loten. Overtuigend tegen PSV in de groepsfase, en als het even niet loopt hebben ze altijd nog het grote wapen Lionel Messi. Zien we hem en zijn ploeggenoten voor een tweede keer dit seizoen in Nederland?

De kenners zijn het er al over eens: Als Ajax en Borussia Dortmund aan elkaar gekoppeld worden krijgen we twee fantastische voetbalavonden. Zou Ajax 'BVB' pijn kunnen doen, of wervelen de Duitsers ook langs Ajax?

Eurosport Player: altijd en overal live sport