Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Voetbal | Al Hilal stunt verrassend tegen Flamengo en is eerste finalist op WK voor clubteams

Maurits ten Kate

Geupdate 08/02/2023 om 12:13 GMT+1

Al Hilal is er voor de eerste keer in de clubgeschiedenis in geslaagd de finale van het WK voor clubteams te behalen. Het team uit Saoedi-Arabië versloeg in Tanger verrassend de Braziliaanse club Flamengo met 3-2. In de finale, die op zaterdag afgewerkt wordt, komt de club uit het MIdden-Oosten recordwinnaar Real Madrid of Al Ahly tegen.

Salem viert een goal tegen Flamengo.

Foto: Getty Images

Salem Al Dawsari was de grote man aan de kant van Al Hilal. De Saoediër maakte voor rust twee goals tegen het team van o.a. ex-Chelsea speler David Luiz. Luciano Vietto (ex-Sporting) maakte de derde aan Saoedische kant.
In de kwartfinale had Hilal al Wydad Casablanca uit Marokko uitgeschakeld. Wederom een succes dus voor het Saoedische voetbal. Eind vorig jaar zorgde het nationale team al voor een daverende verrassing door in de groepsfase van het WK Argentinië, de latere wereldkampioen te verslaan.
Woensdag 20.00 uur vindt de tweede halve finale plaats in Rabat. Champions League-winnaar Real, die automatisch geplaatst waren voor de halve finales, mikt op de vijfde titel op het toernooi in Marokko. Zij nemen het op tegen het Egyptische Al Ahly.
De finale vindt plaats op zaterdag 11 februari in het Stade Moulay Abdallah, het grootste stadion van de Marokkaanse hoofdstad Rabat. De aftrap is om 20.00 Nederlandse tijd.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie