Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Qatar 2022 | Bruno Fernandes helpt Portugal met twee goals langs Uruguay

Menno Waebeke

Geupdate 30/11/2022 om 11:56 GMT+1

Portugal heeft ook zijn tweede groepsduel winnend afgesloten, tegen Uruguay werd met 2-0 gewonnen. Bruno Fernandes was de grote man aan de kant van de Portugezen met twee doelpunten. De Zuid-Europeanen plaatsen zich met de overwinning ook direct voor de achtste finales. Uruguay moet de laatste wedstrijd winnen om daar ook nog kans op te maken.

Bruno Fernandes en Cristiano Ronaldo vieren het eerste Portugese doelpunt tegen Uruguay.

Foto: Getty Images

De eerste helft begon rustig met weinig gevaar voor de beide goals, de Portugezen komen niet lekker in hun spel en ook Cristiano Ronaldo kan in de openingsfase het verschil niet maken tegen de felle Uruguayanen.
Na een half uur spelen lijkt Uruguay zelfs op voorsprong te komen, Rodrigo Bentancur passeert twee Portugezen in de zestienmeter, maar blijft vervolgens niet rustig genoeg. De middenvelder van Tottenham Hotspur schiet recht op doelman Diogo Costa.
Kort voor rust ziet Portugal zijn linksback Nuno Mendes geblesseerd uitvallen. De verdediger van Paris Saint-Germain was al niet okselfris en verlaat in tranen het veld. Het lijkt wel eens einde verhaal te zijn voor Mendes op dit wereldkampioenschap in Qatar.

Twee keer Fernandes

Tien minuten na de rust denkt Cristiano Ronaldo zijn tweede doelpunt van het toernooi te maken. Bruno Fernandes draait de bal perfect richting de tweede paal en alle fans denken dat de vedette zijn hoofd tegen de bal zet. In de herhaling blijkt echter dat Ronaldo de bal niet heeft geraakt en dus krijgt Bruno Fernandes het doelpunt op zijn naam.
Na de openingstreffer gaat Uruguay wel op zoek naar de gelijkmaker. Maxi Gómez raakt de paal en De Arrascaeta verstijft oog in oog met Diego Costa en komt niet verder dan een slap lobje. Kort voor tijd gooit Portugal de wedstrijd in het slot.
José María Giménez raakt de bal met zijn hand in het strafschopgebied en scheidsrechter Alireza Faghani legt de bal op de stip. Cristiano Ronaldo is dan al gewisseld en dus gaat Bruno Fernandes achter de bal staan, hij schiet koeltjes zijn tweede treffer van de avond tegen de touwen.
picture

De veldbestormer in een sprintduel met een beveiliger.

Foto: Getty Images

Veldbestormer met regenboogvlag

Kort voor de eerste goal van Bruno Fernandes doet zich nog een opmerkelijk moment voor in Lusail. Een man betreedt het veld met in zijn handen een regenboogvlag, bovendien draagt de activist een shirt met op de voorkant 'Save Ukraine' en op de achterkant 'Respect for Iranian Woman'.
De voorzijde van het shirt verwijst vanzelfsprekend naar de nog steeds woedende oorlog in Oekraïne met Rusland. Het gevraagde respect voor Iraanse vrouwen is een statement naar aanleiding van de aanhoudende protesten in Iran tegen het strenge regime. De man werd door de beveiliging uit het stadion verwijderd.

Stand Groep F

  • 1. Portugal - 6 punten (+3)
  • 2. Ghana - 3 punten (+0)
  • 3. Zuid-Korea - 1 punt (-1)
  • 4. Uruguay - 1 punt (-2)

Waar volg je het WK-nieuws?

Al het nieuws rondom het Nederlands elftal en het WK in Qatar volg je live bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie