Qatar 2022 | Speelschema, stadions, tickets, tijden en mensenrechten - alles wat je moet weten over het WK voetbal
Het WK begint zondag de twintigste met de openingswedstrijd Qatar - Ecuador, maar verschillende deelnemende landen spelen die dagen nog oefenduels ter voorbereiding op de eindronde. Of tegen de verveling van het zwarte gat, zoals in het geval van Italië.
De Italianen liepen door toedoen van Noord-Macedonië kwalificatie voor het WK mis, waardoor de status van regerend Europees kampioen niets waard bleek. De selectie van bondscoach Roberto Mancini speelt daarom oefenpotjes tegen Albanië en Oostenrijk. Die landen moeten eveneens thuisblijven.
FIFA Wereldkampioenschap
Qatar 2022 | Amerikaanse bondscoach Berhalter lacht om kritiek op Oranje - "17 miljoen bondscoaches"
EEN UUR GELEDEN

Calcio niet langer heilig

Met name aan die tweede partij, versus de Oostenrijkers, kleeft een extra pijnlijk verhaal. Het liefst had de Italiaanse voetbalbond dit vriendschappelijke duel op zaterdagavond gespeeld. De Italiaanse televisie stak hier een stokje voor. RAI geeft op prime time de voorkeur aan het uitzenden van het succesvolle Dancing with the Stars, waardoor de oefenwedstrijd op zondagavond moet worden gespeeld.
Het is al de tweede keer op rij dat Italië ontbreekt op het WK – ook in aanloop naar Rusland 2018 ging het mis – en in de tussentijd zijn de panelen blijkbaar dusdanig verschoven dat calcio op televisie niet langer heilig is.
In plaats daarvan is de zaterdagavond nu gereserveerd voor plaatselijke beroemdheden die de heupen laten wiegen. Er wordt zondag 20 november trouwens geen tweede WK-wedstrijd gespeeld. Vanaf maandag de 21ste gaat het echt los met in de beginfase dagelijks drie of zelfs vier wedstrijden.

WAAR VOLG JE HET WK-NIEUWS?

Al het nieuws rondom het Nederlands elftal en het WK voetbal in Qatar volg je hier bij Eurosport.
FIFA Wereldkampioenschap
Qatar 2022 | Lichte griepgolf in Oranje-kamp - "Heb ze een dagje rust gegund"
2 UUR GELEDEN
FIFA Wereldkampioenschap
Qatar 2022 | Duel tussen topspitsen en Ziyech treft Spanje, dit zijn de achtste finales op het WK
3 UUR GELEDEN