Qatar 2022 | Speelschema, stadions, tickets, tijden en mensenrechten - alles wat je moet weten over het WK voetbal
Qatar 2022 | Nederland, België Frankrijk en Brazilië - Dit zijn alle definitieve WK-selecties
Het noodlot voltrok zich in de eerste helft toen Mané bij een 1-1-tussenstand ongelukkig in botsing kwam met de Duitse verdediger Amos Pieper. De vleugelaanvaller speelt nog wel even door, maar geeft al vrij snel aan niet verder te kunnen.
Na afloop van de wedstrijd stelde de assistent-trainer van Bayern, Dino Toppmöller, de voetbalfans nog gerust. "Sadio werd geraakt op zijn been en dat gaf hem wat pijn, maar het is niet ernstig. Zijn deelname aan het WK komt niet in gevaar", klonk het toen.
FIFA Wereldkampioenschap
Qatar 2022 | “Airco’s in stadion maken me ziek” - oud-Ajacied Antony wijt keelpijn aan airco
EEN UUR GELEDEN

Rechterkuitbeen

Nu blijkt echter toch dat de kwetsuur van de buitenspeler niet meevalt. Zijn club komt op de site met een update over zijn superster. "Hij heeft een blessure opgelopen aan zijn rechterkuitbeen."
"Hij mist sowieso de wedstrijd van aanstaande zaterdag tegen FC Schalke. In de komende dagen moeten verdere onderzoeken uitwijzen wat de ernst van de blessure is. We houden daarin altijd contact met de Senegalese voetbalbond."

Aderlating voor Senegal

Het evenutele uitvallen van Sadio Mané is een enorme aderlating voor de Senegalese ploeg. Met 15 doelpunten en 4 assists in zijn laatste 24 duels vervulde hij een sleutelrol in de Afrikaanse formatie.
Het ontbreken van de sterspeler is niet ongunstig voor het Nederlands elftal. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal speelt op maandag 21 november namelijk hun eerste groepswedstrijd tegen Senegal.
Een dag eerder start het grootste voetbalevenement ter wereld met het openingsduel tussen gastland Qatar en Ecuador, tevens in de groep A van Nederland en Senegal.

Waar volg je het WK-nieuws?

Aanstaande vrijdag maakt bondscoach Louis van Gaal zijn 26-koppige selectie bekend. Al het nieuws rondom het Nederlands elftal en het WK voetbal in Qatar volg je hier bij Eurosport.
FIFA Wereldkampioenschap
Qatar 2022 | Oranje plaatst zich voor achtste finales met eenvoudige zege op Qatar
2 UUR GELEDEN
FIFA Wereldkampioenschap
Qatar 2022 | Voorspelbureau ziet Brazilië kampioen worden, Nederland uitgeschakeld in kwartfinale
4 UUR GELEDEN