Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Qatar 2022 | Sadio Mané ondanks blessure toch bij Senegalese selectie

Sander Grasman

Gepubliceerd 11/11/2022 om 12:16 GMT+1

Senegalees Sadio Mané leek het WK mis te lopen, maar de speler van Bayern München zit toch bij de selectie van bondscoach Aliou Cissé. Of de absolute ster van het land in Qatar ook daadwerkelijk aan spelen zal toekomen bijft de vraag.

Sadio Mane is ondanks blessure toch opgeroepen voor het WK in Qatar.

Foto: Getty Images

De tweevoudig Afrikaans Speler van het Jaar liep in de wedstrijd van zijn club tegen Werder Bremen een blessure aan zijn kuitspier op. Nadat de berichten aanvankelijk nog positief waren, bleek uit nader onderzoek dat Mané mogelijk toch meerdere weken aan de kant zou staan.
Met de eerste wedstrijd al over tien dagen (tegen het Nederlands elftal) werd er dus getwijfeld aan een uitverkiezing voor de absolute ster van het land. Bondscoach Aliou Cissé maakte vandaag op de persconferentie waarin hij zijn selectie bekendmaakte aan die twijfel een einde. Mané reist gewoon met zijn ploeggenoten af naar Qatar.

MEDICIJNMANNEN

Dat Senegal er alles aan zou doen om hun beste speler wedstrijdfit te krijgen voor het WK werd eerder deze week al duidelijk. Toen verklapte de Senegalese secretaris-generaal van de FIFA, Fatma Samoura, al dat het land medicijnmannen inzette om de 30-jarige Mané klaar te stomen.
"Of het effect zal hebben, weet ik niet", sprak ze voor de camera van tv-zender Europe-1, "maar op dit moment grijpen we alles aan. We hopen op een wonder."

BAYERN

Mané's club Bayern vreest nu een zelfde scenario als in 2010, toen Arjen Robben in korte tijd werd klaargestoomd voor het WK in Zuid-Afrika door wonderdokter Dick van Toorn, maar naderhand wel maanden aan de kant stond.
Destijds beschuldigden de Duitsers de KNVB ervan een van twee spierscheuringen bij de buitenspeler over het hoofd te hebben gezien, waardoor Robben in september zwaarder geblesseerd terugkeerde in Beieren. Ter compensatie werd er naderhand een oefenwedstrijd gespeeld tussen Oranje en Bayern, waarbij de opbrengt ten goede kwam aan de Duitse club.

WAAR VOLG JE HET WK-NIEUWS?

Vandaag maakt bondscoach Louis van Gaal zijn 26-koppige selectie bekend. Al het nieuws rondom het Nederlands elftal en het WK voetbal in Qatar volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie