Qatar 2022 | Speelschema, stadions, tickets, tijden en mensenrechten - alles wat je moet weten over het WK voetbal
Qatar 2022 | Nederland, België Frankrijk en Brazilië - Dit zijn alle definitieve WK-selecties
Statistiekenbureau Gracenote staat al jaren bekend om zijn data en opmerkelijke feitjes rondom sportwedstrijden. Op basis van simulaties hebben de dataspecialisten een voorspelling gemaakt voor het aankomende WK in Qatar.
Brazilie heeft met twintig procent de grootste kans om met de wereldbeker in de handen te eindigen, dat is net iets meer dan hun Zuid-Amerikaanse collega's, die met zestien procent op plek twee terechtkomen.
FIFA Wereldkampioenschap
Qatar 2022 | "Dit was de beste groepsfase ooit" - Gianni Infantino genoot van eerste deel WK
EEN UUR GELEDEN

Nederland opvallend hoog

Achter de Brazilianen en Argentijnen verwacht je normaal gesproken landen als Duitsland, Frankrijk en Engeland, maar niets blijkt minder waar. Niet Gnabry, Mbappe of Kane komen op plaats drie, maar het Nederlands elftal van bondscoach Louis van Gaal.
Volgens Gracenote is de kans dat Oranje aan het langste eind gaat trekken in Qatar namelijk zeven procent, evenveel als Spanje. Daarna volgen pas Belgie, Frankrijk en Portugal. Engeland en Duitsland eindigen zelfs onder Denemarken en Uruguay in de voorspelling van Gracenote.
Brazilië is volgens Gracenote het land dat dit jaar het meeste aanspraak maakt op de wereldtitel. De Goddelijke Kanaries hebben twintig procent kans om het WK te winnen, vier procent meer dan Argentinië. Spanje en Nederland volgen op plek drie met zeven procent. België (zes procent), Frankrijk (vijf procent), Portugal (vijf procent), Denemarken (vier procent) en Uruguay (vier procent) sluiten de rij. Engeland en Duitsland behoren met slechts drie procent niet tot de grootste kanshebbers.

Wedkantoren

Bij de wedkantoren doet Oranje het een stukje minder. Wanneer alle odds van de grootste websites ter wereld samen worden gepakt, is het ook daar Brazilie die de meeste kans maakt op de gouden cup. Als je nu inzet op de 'Goddelijke kanaries' krijg je 4,5 keer je inleg.
Nederland vinden we slechts terug op de zevende plek, onder Brazilië, Argentinië, Frankrijk, Spanje, Engeland en Duitsland, maar boven onze zuiderburen. Heb je net als Van Gaal vertrouwen in het wereldkampioenschap voor het Nederlands elftal word je beloond met 14 keer je inzet.

Waar volg je het WK-nieuws?

Al het nieuws rondom het Nederlands elftal en het WK voetbal in Qatar volg je hier bij Eurosport.
FIFA Wereldkampioenschap
Qatar 2022 | Kansen eindwinst Oranje nemen af, Gracenote voorspelt Portugese finale
2 UUR GELEDEN
FIFA Wereldkampioenschap
Qatar 2022 | Bankzitter Ronaldo snelt naar kleedkamer terwijl Portugezen feestvieren
3 UUR GELEDEN