Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Qatar 2022 | Voorspelbureau ziet Brazilië kampioen worden, Nederland uitgeschakeld in kwartfinale

Wian Slendebroek

Gepubliceerd 29/11/2022 om 15:48 GMT+1

Het grote Amerikaanse sportstatistiekbureau Gracenote maakt op basis van hun data een simulatie voor de verloop van het kampioenschap. Het bureau geeft de meeste kansen aan Brazilië. Gracenote geeft Brazilië 26% kans om wereldkampioen te worden. Nederland komt volgens het bureau niet verder dan een kwartfinaleplek.

Davy Klaassen juicht nadat hij het duel van Oranje met Senegal in het slot heeft gegooid.

Foto: Getty Images

Gracenote baseert hun simulatie en voorspelling op data die al 20 jaar verzameld worden. Deed een land het de laatste jaren goed tegen belangrijke tegenstanders op grote toernooien? Dan is de kans volgens de voorspelling groter dat dat land dit WK ook ver zal komen.
Na Brazilië worden de meeste kansen gegeven aan Argentinië. De ploeg van Messi en co wordt geschat op een winstkans van 12%. Daarachter volgen Frankrijk, Spanje en Portugal met ieder 9%.
Opvallend is dat volgens de voorspelling de volgende landen de kwartfinale niet zullen halen. De computer verwacht niet dat ze hun slechte resultaten in de laatste groepswedstrijd goed kunnen maken. Dit geldt voor Mexico, Denemarken, België en Duitsland.
Hoewel Argentinië de meeste kans maakt na Brazilië wordt de finale volgens de simulatie niet Zuid-Amerikaans. De landen zouden elkaar al in de halve finale tegenkomen. De finale gaat tussen Frankrijk en de Seleção.

Oranje in kwartfinale eruit

Het bureau verwacht dat Nederland sneuvelt in de kwartfinales. Oranje zou als groepswinnaar de volgende ronde bereiken, waar ze Iran verslaan. In de kwartfinale worden ze echter uitgeschakeld door Argentinië.
Dat resultaten uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst werd duidelijk in 2018. Ook toen werd Brazilië door Gracenote aangewezen als grote favoriet met een winkans van 22%. Brazilië werd dat toernooi in de kwartfinales echter uitgeschakeld door België.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie