Gezien het spel leken de spelers van beide ploegen flink last te hebben van de zenuwen in een volgepakt San Siro. Beide ploegen speelden slordig en met name Inter middenvelder Brozovic had veel onnodig balverlies. Laatstgenoemde kreeg wel de eerste kans op zijn naam, maar zijn afstandsschot werd gekeerd door de jonge Donnarumma, die later ook een schot van Candreva uit de korte hoek hield. Het werd vervolgens even billenknijpen voor Inter, wat de laatste vier wedstrijden geen doelpunten tegen kreeg, want uit een vrije trap van Calhanoglu was het Bonucci die bijna van dichtbij binnenkopte.
Videoscheidsrechter beslissend
Vervolgens waren het de fans van Inter die eindelijk konden juichen. Candreva stuurde aanvoerder Icardi weg, die opnieuw zijn ploeg op sleeptouw leek te nemen en de bal binnenschoof. Na beraad van de videoscheidsrechter bleek uiteindelijk dat de Argentijn net buitenspel stond, waardoor de goal van het scorebord gehaald moest worden. De spelers gingen dus met een 0-0 stand aan de thee.
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Zijn Kanaries te pakken voor Oranje Leeuwinnen?
34 MINUTEN GELEDEN
AC Milan begon de tweede helft een stuk beter dan de eerste. De ploeg van trainer Gattuso was duidelijk op zoek naar de openingstreffer, maar de grootste kans kwam op naam van Mauro Icardi. De aanvoerder van de ploeg van Spalletti kreeg de bal op een presenteerblaadje van vleugelspeler Candreva, maar schoot voorlangs. Patrick Cutrone leek toen de wedstrijd te beslissen in de 68e minuut. De jonge Italiaan kreeg een mooi balletje van Franck Kessié en rondde prachtig af met een omhaal, maar ook hij stond buitenspel.
Slotfase
De laatste twintig minuten was er nog maar één echte grote kans. Diep in de blessuretijd kreeg Mauro Icardi een heerlijke voorzet vanaf rechts, maar opnieuw wist de Argentijn van heel dichtbij het net niet te vinden. Hij gleed de bal opnieuw voorlangs, waardoor de derby bleef steken op een typisch 0-0 gelijkspel.
Voetbal
Marta Olympics Tokyo 2020
EEN UUR GELEDEN
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Doelpuntloos gelijkspel bij Egypte-Spanje
GISTEREN OM 16:56