Eurosport

Lazio en AS Roma houden elkaar in evenwicht in matige derby

Lazio en AS Roma houden elkaar in evenwicht in matige derby
By Eurosport

The 15/04/2018 at 22:32Bijgewerkt The 15/04/2018 at 23:09

De derby van Rome is zondagavond geëindigd in een 0-0 gelijkspel. Beide ploegen speelden een matige wedstrijd en kregen weinig kansen. Strootman en de Vrij speelden allebei de volle 90 minuten.

Matig spel

Beide ploegen leken last te hebben van de zware midweekse duels in de Champions League en de Europa League. Zowel Lazio, als AS Roma begonnen erg slordig en hadden veel onnodig balverlies. De grootste kans van de eerste helft kwam op naam van Bruno Peres die een bal op de paal schoot in de 37e minuut. Ook Dzeko kreeg een grote kans, maar de clubtopscorer kon een voorzet van Kolarov niet omzetten in een doelpunt.

De tweede helft ging het niet veel beter allemaal. Beide ploegen creëerden weinig kansen en maakten veel overtredingen. Met nog 10 minuten te gaan mocht Lazio-verdediger Radu gaan douchen. De Roemeen maakte een overtreding op Under en pakte daardoor zijn tweede gele kaart.

Toch was het Lazio die vervolgens de grootste kans kreeg. Adam Marusic kreeg de bal mee van middenvelder Milinkovic-Savic, maar had het vizier niet op scherp. AS Roma zette vervolgens alles op alles om nog te scoren, maar Dzeko kreeg de bal niet langs de keeper en kopte ook nog eens op de lat.