Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ligue 1 | Neemt PSG afscheid van Kylian Mbappé? - Beeltenis weg van stadion en shirt niet meer verkocht

Kevin van Nunen

Gepubliceerd 08/08/2023 om 21:21 GMT+2

Het lijkt erop dat Paris Saint-Germain en Kylian Mbappé lijnrecht tegenover elkaar blijven staan. Mbappé schermt met interesse van Real Madrid, al is niet duidelijk of hij per se wil verkassen. En welke omweg daar eventueel voor nodig is. Paris Saint-Germain deelt op zijn beurt plaagstootjes uit door de beeltenis van Mbappé te verwijderen van het Parc des Princes en geen shirtjes meer te verkopen.

Kylian Mbappé

Foto: Getty Images

Het contract van Mbappé in Parijs loopt tot de zomer van 2024 en dit zorgt voor een complexe situatie. Mbappé wordt al enige tijd het hof gemaakt door Real Madrid en de 24-jarige lijkt daar gevoelig voor, maar dit betekent nog niet direct dat één plus één twee is.
Mbappé voetbalt op een megacontract voor PSG, dat niet zomaar van plan is om zijn aanvaller gratis uit te zwaaien. De clubleiding wil dat Mbappé zijn contract verlengt, maar hij weigert. Zo gaat het tijdens de zomer al een tijdje heen en weer. Nieuwbakken trainer Luis Enrique schijnt er zo gek van te worden dat hij overweegt zijn eigen contract alweer in te leveren.

Ethan wel, Kylian niet

Het gaat zo ver dat PSG al besloot om Mbappé niet met de selectie te laten meetrainen. Zelfs voor de belangrijke zomerse pr-tour werd hij niet opgeroepen, in tegenstelling tot zijn broertje Ethan. PSG gaat nu weer een stapje verder om zich te verzekeren van de diensten van Kylian. Of om hem te dwingen weer in de pas te lopen.
Het verwijderen van de beeltenis van Mbappé (in het oude shirt) van thuishaven Parc des Princes en het in de officiële fanshops, waaronder aan de Champs-Élysées, niet langer verkopen van het Mbappé-shirt is ook al geen ontwikkeling die beide partijen dichter bij een oplossing lijkt te brengen.

Aanbieding Al-Hilal

Al-Hilal hoopte onderdeel van een mogelijke oplossing te worden door Mbappé – en PSG – zo’n vette aanbieding te doen dat het begon te duizelen bij het opnoemen van de bedragen, maar de hoofdpersoon heeft geen trek in een overstap naar Saudi-Arabië en bedankte vriendelijk.
Grote kans dat er dit weekend alweer een nieuw hoofdstuk volgt in de transfersoap van deze zomer. PSG opent seizoen 2023/2024 in Ligue 1 dan namelijk thuis tegen SC Lorient. Waarschijnlijk zonder Mbappé, die traint met de B-ploeg. Vaak is dit een moment waarop de harde kern van zich laat horen.
Het kan zelfs tot 1 september duren voordat de situatie-Mbappé is opgelost. Al dan niet met een noodverband, waarna het volgend jaar zomer opnieuw zou kunnen beginnen. Overigens speelt er na het eerdere vertrek van Lionel Messi inmiddels ook van alles rond Neymar, die bij de clubleiding zou hebben aangegeven dat hij PSG wil verruilen voor zijn oude liefde Barcelona. Daar is het laatste woord evenmin al over gezegd.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van autosport tot atletiek volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie