Zlatan liet zijn contract bij Manchester United ontbinden om zijn imposante loopbaan in de Major League Soccer te kunnen voorzetten. In het rijtje Malmö FF, Ajax, Juventus, Internazionale, Barcelona, AC Milan, Paris Saint-Germain en Manchester United misstaat glamourclub LA Galaxy totaal niet.
Stil na Beckham
MLS
MLS | Atlanta United verovert voor ruim 70.000 fans MLS-Cup
09/12/2018 OM 07:26
Vijf jaar genoot Los Angeles van de aanwezigheid van David Beckham. Daarna werd het stil. Ibracadabra moet daar verandering in brengen. 'Enormous talent and oversized personality', schreef de LA Times, de krant waarin Zlatan met een paginagrote advertentie ("Dear Los Angeles, you're welcome") zijn transfer bekendmaakte.
Ibrahimovic is mede aangetrokken om de ingezakte belangstelling voor de vijfvoudig MLS-kampioen uit het slob te trekken. Of zoals de LA Times het zei: "If Ibrahimovic can't make Los Angeles care about the Galaxy, there isn't a player who can."
33 prijzen, 12 landstitels
Zlatan in Amerika. Dat kan bijna niet misgaan. Altijd goed voor spektakel, een stevige uitspraak en natuurlijk goals. "Ik heb in Europa 33 prijzen gewonnen en met de beste voetballers ter wereld gespeeld. Nu wilde ik naar de Verenigde Staten komen, om de fans te vermaken en te winnen en daarvoor heb ik LA Galaxy uitgekozen."
Donderdagavond - lokale tijd - was het zover. Zlatan zette voet op Amerikaanse bodem. Het werd meteen een mediafestijn. Honderden supporters en hordes cameraploegen hadden zich verzameld op LAX om de Zweedse superster te verwelkomen. Vrijdag trainde Zlatan voor het eerst mee en de verwachting is dat hij zaterdag meteen in actie kan komen in de competitiewedstrijd tegen stadsrivaal LAFC. "Ik ben er klaar voor. Als de trainer me de hele wedstrijd nodig heeft, dan speel ik de hele wedstrijd. Als ik één minuut moet spelen, dan doe ik dat ook. Het is alleen de vraag of mijn conditie goed is", zei hij na de training op de speciaal belegde persconferentie.
Ibrahimovic, die een jaar geleden zijn kruisband scheurde, zegt niet voor de zon en de zee naar LA te zijn gekomen. Hij wil presteren en goals maken. Zelfs de deur naar het WK hield de Zweedse topscorer aller tijden open. "LA Galaxy is voor mij geen stapje terug. Elke keer als ik het gras ruik en mijn voetbalschoenen aantrek, wil ik met de bal aan de gang. Daarvoor ben ik terug gekomen na mijn blessure. Dit is een nieuwe uitdaging en die ga ik aan."
Debuut in stadsderby?
Galaxy kan Ibrahimovic - mits fit - goed gebruiken. De Amerikaanse recordkampioen pakte vier jaar geleden voor het laatst de titel en kent momenteel met vier punten uit drie duels geen beste start in de Western Conference van de MLS. Voor de stadsderby tegen Los Angeles FC is geen ticket meer te krijgen. Alle 27.000 stoelen in het StubHub Center zijn zaterdag bezet als Zlatan voor het eerst het Galaxy-shirt met nummer 9 om de schouders draagt.
  • LA Galaxy - Los Angeles FC zaterdag vanaf 21.00 uur LIVE op de Eurosport Player!
MLS
Doelpuntenmachine Martínez met Atlanta United op jacht naar MLS-titel
07/12/2018 OM 12:57