Video - Zlatan exclusief: 'Niemand kan mij verbieden het WK te spelen'

04:59

Zlatan exclusief: 'Niemand kan mij verbieden het WK te spelen'

Zlatan exclusief: 'Niemand kan mij verbieden het WK te spelen'
By Eurosport

The 10/04/2018 at 17:08Bijgewerkt The 13/04/2018 at 16:39

Gaan we Zlatan Ibrahimovic (36) komende zomer alsnog op het WK in Rusland in actie zien? Zijn entree in de Amerikaanse MLS was een groot spektakel. Ruim twee weken na zijn debuut in Amerika speekt Zlatan Ibrahimovic in een exclusief interview met Eurosport over zijn WK-kansen, problemen met de FIFA en zijn nieuwe avontuur in de MLS.

  • Chicago Fire - LA Galaxy: zaterdag vanaf 21.45 uur live op Eurosport 1

Twee jaar geleden zette Zlatan Ibrahimovic na 116 interlands en 62 goals een punt achter zijn interlandcarrière. Zweden presteerde ondermaats op het EK in Frankrijk en Zlatan hield het op 34-jarige leeftijd voor gezien.

Derde WK

Nadat Zweden zich in het najaar ten koste van Italië onverwachts voor de mondiale eindronde in Rusland plaatste, begon het bij Zlatan weer te kriebelen. Inmiddels sluit hij niet uit dat hij in juni toch aan zijn derde WK begint.

"De deur staat open. Hij is zeker niet dicht. Als alles goed voelt, dan kunnen we over het WK praten. Als ik het idee heb dat ik de dingen kan doen, zoals ik die wil doen. Zoals ik altijd heb gedaan. Maar zover is het nog niet. Op dit moment ben ik al blij dat ik überhaupt kan spelen."

Dus als je je goed genoeg voelt, dan wil je op het WK spelen?

"Voor nu wil ik gewoon lekker voetballen. Dus laten we dat doen. En dan zien we later wel of het WK erin zit."

Zlatan Ibrahimovic in zijn laatste interland.

Zlatan Ibrahimovic in zijn laatste interland.Getty Images

FIFA ligt dwars

Op de achtergrond speelt nog een andere kwestie. Namelijk of FIFA de spraakmakende Zweed wel toestaat om in Rusland in actie te komen nu hij zich zakelijk heeft ingelaten met het gokbedrijf BetHard. Dat zou in strijd zijn met de FIFA-reglementen.

Zlatan haalt zijn schouders op. "FIFA kan mij niet stoppen. Als ik naar het WK wil, dan ga ik naar het WK. Hetzelfde als met het nationale team. Als ik wil spelen, dan speel ik. Die beslissing is niet aan FIFA, maar aan mij."

Perfecte timing voor de MLS

De komende weken is het voor Zlatan cruciaal om zo veel mogelijk speelminuten te maken bij LA Galaxy, sinds eind maart zijn nieuwe werkgever na Malmö FF, Ajax, Juventus, Internazionale, FC Barcelona, AC Milan, Paris Saint-Germain en Manchester United.

"Ik was al een paar jaar nieuwsgierig naar de MLS. Wat is het niveau? Hoe kan het zich ontwikkelen? In voorbereiding op een nieuw seizoen heb ik met een aantal teams wel eens in de Verenigde Staten gespeeld, maar dat is niet vergelijkbaar. Nu wilde ik het wel eens proberen. Qua carrière is de timing nu precies goed."

Winnen, altijd winnen

Wat betreft het aantal wedstrijden is de MLS minder intens dan het Europese clubseizoen, legt Ibrahimovic uit. Dat past hem nu beter, ook met het oog op de ernstige knieblessure die hij vorig seizoen opliep en een lange revalidatie nodig had.

"Maar ik wil hier bij Galaxy vooral mijn bijdrage leveren, de club helpen en zaken verbeteren. En winnen. Bovenal winnen. Want als ik ook hier iets kan winnen, dan heb ik dat bij al mijn clubs gedaan."

Bekijk het gehele interview met Ibrahimovic (Engels ondertiteld).

Video - Zlatan exclusief: 'Niemand kan mij verbieden het WK te spelen'

04:59