• Chicago Fire - LA Galaxy: zaterdag vanaf 21.45 uur live op Eurosport 1
Twee jaar geleden zette Zlatan Ibrahimovic na 116 interlands en 62 goals een punt achter zijn interlandcarrière. Zweden presteerde ondermaats op het EK in Frankrijk en Zlatan hield het op 34-jarige leeftijd voor gezien.
Derde WK
MLS
MLS | Atlanta United verovert voor ruim 70.000 fans MLS-Cup
09/12/2018 OM 07:26
Nadat Zweden zich in het najaar ten koste van Italië onverwachts voor de mondiale eindronde in Rusland plaatste, begon het bij Zlatan weer te kriebelen. Inmiddels sluit hij niet uit dat hij in juni toch aan zijn derde WK begint.
"De deur staat open. Hij is zeker niet dicht. Als alles goed voelt, dan kunnen we over het WK praten. Als ik het idee heb dat ik de dingen kan doen, zoals ik die wil doen. Zoals ik altijd heb gedaan. Maar zover is het nog niet. Op dit moment ben ik al blij dat ik überhaupt kan spelen."
Dus als je je goed genoeg voelt, dan wil je op het WK spelen?
"Voor nu wil ik gewoon lekker voetballen. Dus laten we dat doen. En dan zien we later wel of het WK erin zit."

Zlatan Ibrahimovic neemt afscheid op het EK in 2016.

Foto: Getty Images

FIFA ligt dwars
Op de achtergrond speelt nog een andere kwestie. Namelijk of FIFA de spraakmakende Zweed wel toestaat om in Rusland in actie te komen nu hij zich zakelijk heeft ingelaten met het gokbedrijf BetHard. Dat zou in strijd zijn met de FIFA-reglementen.
Zlatan haalt zijn schouders op. "FIFA kan mij niet stoppen. Als ik naar het WK wil, dan ga ik naar het WK. Hetzelfde als met het nationale team. Als ik wil spelen, dan speel ik. Die beslissing is niet aan FIFA, maar aan mij."
Perfecte timing voor de MLS
De komende weken is het voor Zlatan cruciaal om zo veel mogelijk speelminuten te maken bij LA Galaxy, sinds eind maart zijn nieuwe werkgever na Malmö FF, Ajax, Juventus, Internazionale, FC Barcelona, AC Milan, Paris Saint-Germain en Manchester United.
"Ik was al een paar jaar nieuwsgierig naar de MLS. Wat is het niveau? Hoe kan het zich ontwikkelen? In voorbereiding op een nieuw seizoen heb ik met een aantal teams wel eens in de Verenigde Staten gespeeld, maar dat is niet vergelijkbaar. Nu wilde ik het wel eens proberen. Qua carrière is de timing nu precies goed."
Winnen, altijd winnen
Wat betreft het aantal wedstrijden is de MLS minder intens dan het Europese clubseizoen, legt Ibrahimovic uit. Dat past hem nu beter, ook met het oog op de ernstige knieblessure die hij vorig seizoen opliep en een lange revalidatie nodig had.
"Maar ik wil hier bij Galaxy vooral mijn bijdrage leveren, de club helpen en zaken verbeteren. En winnen. Bovenal winnen. Want als ik ook hier iets kan winnen, dan heb ik dat bij al mijn clubs gedaan."
Bekijk het gehele interview met Ibrahimovic (Engels ondertiteld).
MLS
Doelpuntenmachine Martínez met Atlanta United op jacht naar MLS-titel
07/12/2018 OM 12:57