Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Zlatan in Amerika: Bekende gezichten in de MLS

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 14/04/2018 om 10:36 GMT+2

In het Toyota Park staat Johan Kappelhof zaterdagavond mogelijk opeens tegen de grote Zlatan Ibrahimovic. Kappelhof is een gewaardeerde kracht bij Chicago Fire en speelde vorig jaar zelfs mee in de MLS All-Star wedstrijd tegen Real Madrid.

zlatan

Foto: Eurosport

The American dream
Johan Kappelhof verruilde FC Groningen in 2016 voor een avontuur in de MLS bij Chicago Fire en speelde sindsdien 77 wedstrijden. De verdediger heeft in The States gezelschap van Michael de Leeuw die hij al kende van zijn tijd bij FC Groningen. De Leeuw was vorig seizoen erg belangrijk in de strijd om een play-off ticket, maar scheurde op 1 oktober in de wedstrijd tegen New York City FC zijn voorste kruisband af, waardoor hij nog steeds geblesseerd is.
picture

Johan Kappelhof in het MLS All-Star duel met Real Madrid

Foto: Eurosport

Kappelhof en De Leeuw staan door hun overstap in een illuster rijtje namen, met onder anderen Cruijff, Neeskens en van Hanegem die eind jaren ’70 allemaal de overstap maakten naar de voorloper van de MLS, de NASL. Voetbal moest een hit worden in de VS, waar andere legendes zoals Pelé en Beckenbauer ook actief waren.
picture

Johan Cruyff in het shirt van de Washington Diplomats

Foto: Imago

Oude bekenden
Naast het Nederlandse duo bij Chicago Fire lopen er nog een heleboel oude bekenden op de velden van de MLS rond. Wat te denken van Gregory van der Wiel? De rechtsachter kent Zlatan nog al te goed van zijn tijd bij Paris Saint-Germain. Na door de achterdeur vertrokken te zijn bij Fenerbahçe en een mislukt avontuur in de Serie A bij Cagliari, heeft van der Wiel zijn plekje gevonden bij de kampioen van vorig jaar: Toronto FC.
Kelvin Leerdam en Danny Hoesen completeren de Nederlandse equipe in de MLS. Leerdam begon zijn avontuur bij Seattle Sounders met gelijk een finale plek in de play-offs. En voor Danny Hoesen is het ook prima vertoeven aan de andere kant van de oceaan. De oud-spits van Ajax schoot San José Earthquakes vorig seizoen de play-offs in en wist in het eerste duel van dit seizoen ook al twee keer het net te vinden.
Verder lopen er nog genoeg oude bekenden op de Amerikaanse velden, zoals veteraan DaMarcus Beasley die in 2004 nog de halve finale van de Champions League speelde met PSV. Verder zien we Samuel Armenteros terug bij Portland Timbers, na een mislukt avontuur bij Benevento. Daarnaast maakt oud-Twente middenvelder Felipe Gutiérrez furore bij Sporting Kansas met vijf goals in zijn eerste vijf wedstrijden.
Zlatan zal het ook nog eens opnemen tegen een waslijst aan spelers met een Eredivisieverleden bestaande uit: Albert Rusnák (Real Salt Lake City), Valeri Qazaishvili (San José Earthquakes, Marcel de Jong (Vancouver Whitecaps), Nicolas Lodeiro (Seattle Sounders), Jozy Altidore (Toronto FC), Michael Bradley (Toronto FC), Roland Lamah (FC Dallas), Haris Medunjanin (Philadelphia Union), Krisztian Nemeth (New England Revolution), Juan Agudelo (New England Revolution) en Vytautas Andriuškevičius (Portland Timbers). Om nog maar te zwijgen over de spelers die zich al lang en breed hebben bewezen op de Europese velden.
  • Chicago Fire - LA Galaxy is zaterdag vanaf 21:45 uur LIVE te zien op Eurosport 1 en de Eurosport Player!
picture

DeMarcus Beasley in duel met Arsenal aanvaller Reyes

Foto: Eurosport

Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie