De jacht op de Scudetto
Na een zes jaar lange hegemonie van Juventus doet Napoli dit jaar serieus mee om de titel. De ploeg van Maurizio Sarri heeft echter zijn eigen glazen in gegooid. Op 20 september pakte de twee-voudig Italiaans kampioen de koppositie over van Juventus. Lang hield de ploeg uit Napels de eerste plek op de ranglijst, maar na een pijnlijke thuisnederlaag tegen AS Roma en een 0-0 bij Internazionale staat Juventus met een gat van twee punten weer comfortabel aan kop.
Voetbal
Voetbal | "Kan er niet meer over zwijgen" - Denisov spreekt zich uit tegen Oekraïne-oorlog
16/06/2022 OM 09:59
Net als vorig jaar is Dries Mertens een van de aanjagers bij Napoli. De Belg werd vorig seizoen omgetoverd van vleugspeler tot spits en legt de ballen sindsdien aan de lopende band in het net. Na zijn geweldige vorige seizoen is de oud-PSV’er ook dit jaar clubtopscorer van Napoli met zeventien goals in de Serie A.
Degradatiespook doemt op bij Sassuolo
De snelle opmars van Sassuolo lijkt te stagneren. Tien jaar geleden promoveerde Sassuolo onder Massimiliano Allegri, die inmiddels aan het roer staat bij Juventus, naar de Serie B. Vijf jaar later werd het hier kampioen en sindsdien doet het mee op het hoogste niveau in Italië. In 2016 beleefde de ploeg uit het noorden van Italië zijn absolute hoogtepunt met een knappe zesde plek en een plekje in de Europa League, maar sindsdien gaat het weer bergafwaarts.
Sassuolo bungelt dit seizoen onderin de Serie A en staat nu 15e. Degradatiezorgen zijn er zeker, want I Neroverdi staat slechts vier punten boven de degradatiestreep. Na veertien wedstrijden werd trainer Cristian Bucchi ontslagen, maar onder zijn opvolger Giuseppe Iachini gaat het niet veel beter. Afgelopen wedstrijd was er eindelijk weer eens een rede om te juichen voor de fans. Uit bij Udinese pakte Sassuolo de eerste drie punten sinds december, waardoor het zich weer in veilig water bevindt.
Sassuolo – Napoli is vanaf 18:00 live te zien op de Eurosport Player met commentaar van David Endt en Willem Haak.

Timo Letschert

Foto: Eurosport

Voetbal
Voetbal | "Wilde zelfs betalen" - Neefje Erling Haaland scoort hattrick maar mag bal niet houden
07/04/2022 OM 11:07
Eliteserien
OBOS Ligaen | Neefje Haaland heeft ook neusje voor de goal en maakt een hattrick
05/04/2022 OM 09:36