Voetbal

Paris Saint-Germain wil gedevalueerde titel terug

Deel dit via
Kopiëren
Deel dit artikel

Monaco's Italian defender Andrea Raggi (R) chases Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappé during the French League Cup final football match between Monaco (ASM) and Paris Saint-Germain (PSG) at The Matmut Atlantique Stadium in Bordeaux, southwe

Foto: Getty Images

DoorEurosport
12/04/2018 om 08:41 | Bijgewerkt 12/04/2018 om 08:44

Vorig seizoen wist AS Monaco op brutale wijze de alleenheerschappij van Paris Saint-Germain in het Franse voetbal een hak te zetten. Met een team vol spelers uit de eigen jeugd wist het de titel weg te kapen voor het sterrenensemble van Paris Saint-Germain. Nu, een jaar later, zijn de rollen weer helemaal omgedraaid en kan PSG de titel terug naar Parijs halen, uitgerekend thuis tegen AS Monaco.

Komende zondag ontmoeten beide ploegen elkaar in het Parc des Princes. Bij een zege is Paris Saint-Germain kampioen en blijft het mogelijk om dit seizoen de magische grens van 100 punten te doorbreken. Toch is er voor AS Monaco reden om de wedstrijd met vertrouwen tegemoet te zien: Het verloor in competitieverband al 11 jaar niet meer in Parijs.

De Ligue 1 is sinds de intrede van het geld uit Qatar bij PSG niet het hoofddoel, wat heet. Er werd met honderden miljoenen gesmeten om de droom van de sjeik – het winnen van de Champions League – te verwezenlijken. Maar die spatte ook dit jaar weer bruut uiteen na een kansloze missie tegen Real Madrid. Dat betekent dat, ondanks het naderende kampioenschap, de al gewonnen Coupe de la Ligue (in de finale versloeg het Monaco) en een mogelijke Coupe de France-winst er onmogelijk kan worden gesproken van een geslaagd seizoen. Het heeft in eigen land nauwelijks concurrentie, en dus geen overdreven reden tot feest.

Voetbal

Ode aan de Stilist: Rui Costa

4 UUR GELEDEN

Want waar PSG vorig seizoen AS Monaco voor zich moest dulden zijn de Monegasken nu op gepaste afstand gezet, maarliefst 14 punten. Maar geen reden tot paniek in Monaco. Het verloor na de titel veel spelers waarmee die behaald was aan de Europese top. Zo gingen Bernardo Silva en Benjamin Mendy naar Manchester City, Tiemoué Bakayoko naar Chelsea en natuurlijk Kylian Mbappé naar Paris Saint-Germain. Dat in ogenschouw nemend spreken ze bij Monaco van een prima seizoen, want concurrenten Olympique Marseille en Olympique Lyon lijken al geklopt voor de strijd om de tweede plaats, het hoogst haalbare dit jaar.

Kan Paris Saint-Germain de Ligue 1-titel nu al terughalen naar de hoofdstad of kan de enige overgebleven concurrent AS Monaco hun bescheiden feestje nog verpesten? Je ziet het komende zondag LIVE vanaf 21.00 uur op de Eurosport Player!

Voetbal

Ode aan de Stilist: Yaya Touré

06/07/2020 OM 11:17
Voetbal

Ode aan de stilist: Robert Pires

24/06/2020 OM 12:14
Gerelateerde onderwerpen
Voetbal
Deel dit via
Kopiëren
Deel dit artikel