Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

PL | Weghorst neemt afscheid van Besiktas-fans en lijkt verrassend op weg naar Manchester United

Menno Waebeke

Geupdate 09/01/2023 om 11:58 GMT+1

Wout Weghorst maakte afgelopen zondag een belangrijk doelpunt in de derbyzege van Besiktas op Kasimpasa (2-0). Na zijn goal leek de spits afscheid te nemen van de aanhang van de Turkse club. Weghorst zou op weg zijn naar het Manchester United van coach Erik ten Hag. "Bye, bye!"

Wout Weghorst lijkt een droomtransfer te maken naar Manchester United.

Foto: Getty Images

Weghorst was met twee goals de grote held voor Oranje tijdens de kwartfinale tegen Argentinie en lijkt nu een droomtransfer te gaan maken naar de Premier League. Manchester United kampt na de contractontbinding van Cristiano Ronaldo met offensieve problemen en volgens The Athletic en Tubantia moet Weghorst die problemen oplossen.
De dertigjarige Weghorst gaf tijdens het duel van zijn club Besiktas met Kasimpasa al voorzichtig een hint naar zijn vertrek. De oud-spits van Heracles Almelo en AZ maakte de 2-0 en leek daarna "bye, bye" te zeggen tegen het uitzinnige publiek. Weghorst maakte daarbij bovendien een hartgebaar.

Coach Besiktas reageert

Besiktas-coach Senol Günes gaf na afloop aan dat hij zijn spits een transfer gunt, maar ontkende dat een deal al nabij is. "Hij is een belangrijke speler voor ons, maar dat is natuurlijk niet genoeg. Hij zal eerst met de club moeten praten. Ik heb gehoord dat er ontwikkelingen zijn, maar de transfer is nog niet rond", legt Günes uit.
Weghorst is bezig aan een uitstekend seizoen in Turkije. De aanvaller was al goed voor 8 goals en 4 assists in 16 competitieduels en staat met Besiktas op een vijfde plaats in de Süper Lig.

Waar volg je het sportnieuws?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie