Getty Images

PSG slacht AS Monaco en is landskampioen

PSG slacht AS Monaco en is landskampioen
By Eurosport

The 15/04/2018 at 22:59Bijgewerkt The 15/04/2018 at 23:08

Net als in de Eredivisie werd de Ligue 1 vandaag beslist met een absolute kraker. Heel spannend werd het niet. PSG maakte gehakt van AS Monaco (7-1) en pakte daarmee het zevende landskampioenschap.

Ultieme wraak

Een mooiere revanche konden de fans van Paris Saint-Germain zich niet wensen. In eigen huis kon het kampioen worden tegen de kampioen van vorig jaar, AS Monaco. Al na 14 minuten was het raak voor de Parijzenaren. De Argentijn Lo Celso, die dit jaar doorbrak in het eerste elftal van PSG, maakte een heerlijke aanval af.

Voetbalshow
Daar bleef het echter niet bij. PSG gaf de fans een heerlijke show en stond binnen een half uur spelen al op 4-0, door goals van Cavani, Di Maria en opnieuw Lo Celso. Monaco tekende vervolgens voor een eretreffer met Rony Lopes, maar werd compleet overklast door PSG.


In de tweede helft kon PSG rustig aan doen, maar hield het niet op met scoren. Het werd een absolute nachtmerrie voor AS Monaco dankzij doelpunten van Di Maria, een eigen goal van aanvoerder Falcao en Draxler werd het liefst 7-1!