FA Cup | Erik Ten Hag zoals Louis van Gaal - neemt afscheid met prijs na 2-1 zege Manchester United op Manchester City

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 25/05/2024 om 17:57 GMT+2

Waar eerder deze week de geruchten al de ronde deden dat Erik Ten Hag hoe dan ook op straat zou komen te staan na afloop van de FA Cup-finale, zorgde de Nederlander er met zijn team Manchester United voor dat als dit gebeurt, het tenminste met opgeheven hoofd zal zijn. Aartsrivaal en stadsgenoot Manchester City kreeg met 2-1 op de broek in een volgepakt Wembley.

Zo blijkt maar weer: 'It ain't over, till it's over'!

Al in de eerste helft wisten The Red Devils een geruststellende voorsprong op de tabellen te brengen. Na een half uur spelen profiteerde Alejandro Garnacho van een gigantische fout bij The Citizens, waar Josko Gvardiol niet goed communiceerde met doelman Stefan Ortega.
Nog geen tien minuten later werd de voorsprong van de Mancunians verdubbeld; Kobbie Mainoo was de laatste schakel in een indrukwekkende aanval van de rode kant van Manchester en zo ging United met een 2-0 voorgift de theepauze in.

Korte opleving

Het was aan de ploeg van Josep Guardiola om de achterstand na rust goed te maken. Heel lang speelde City tegen een muur van Ten Hag en lukte het niet om deze te doorbreken, tot enkele minuten voor tijd de rappe en behendige linksbuiten Jérémy Doku naar binnen kwam en United-goalie André Onana in de korte hoek verschalkte.
Ten Hag had nog een aantal minuten om met zijn spelersgroep de prijs binnen te halen en zo - waarschijnlijk - hetzelfde te doen als Louis van Gaal in 2016 deed: de FA Cup winnen en vervolgens toch op straat gezet worden.
City kwam in de zeven minuten blessuretijd niet meer in de buurt van het doel van Onana en zo nam Manchester United de prestigieuze prijs mee naar huis vanuit een kolkend Wembley.