Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tokyo 2020 | Canadese vrouwen winnen voetbalgoud na zenuwslopende penaltyserie tegen Zweden

Tobias Kappelle

Geupdate 07/08/2021 om 04:24 GMT+2

Canada heeft het olympisch voetbaltoernooi bij de vrouwen gewonnen. De finale tegen Zweden eindigde in 1-1 en ook na verlenging stond deze stand op het scorebord. Penalty's moesten de beslissing brengen en Canada trok daarin aan het langste eind.

Tokyo 2020 | Samenvatting Canada - Zweden

Zweden begon nog goed aan de wedstrijd. In de 34e minuut kwamen de Scandinavische vrouwen op 1-0 via Stina Blackstenius. Deze voorsprong konden de Zweden echter niet vasthouden. Canada kreeg in de 68e minuut een penalty na ingrijpen van de VAR. Jessie Fleming bleef rustig van elf meter en dus was de wedstrijd weer in evenwicht.
Dit evenwicht werd niet meer verstoord de rest van de wedstrijd en ook in de verlenging kon geen van beide landen een beslissing forceren. Penalty's moesten de beslissing brengen. De spanning was van de gezichten af te lezen en dat bleek ook uit de strafschoppen.

Opnieuw winnende van Grosso

Canada mistte drie keer op rij en gaf Zweden zo een gouden kans om de titel binnen te halen. Aanvoerster Caroline Seger schoot echter hoog over, waardoor het na tien genomen strafschoppen 2-2 stond
Zweden miste direct weer en dus kon Julia Grosso de wedstrijd beslissen. Net als haar naamgenoot in 2006 faalde Grosso niet. Via de Zweedse keeper schoot ze de beslissende strafschop binnen en verzekerde Canada zo van het eerste olympisch voetbalgoud bij de vrouwen ooit.

Waar kijk je?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Het olympisch basketbaltoernooi is exclusief te zien op Eurosport en discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!