Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tokyo 2020 | Acht doelpunten in drie wedstrijden, Miedema bewijst dat ze een wereldspits is

Wian Slendebroek

Geupdate 31/07/2021 om 12:33 GMT+2

De topscorer in het vrouwentoernooi is na drie wedstrijden Vivianne Miedema. De spits van Oranje scoorde in drie wedstrijden al een ongelooflijk aantal van acht goals.

Tokyo 2020 | bekijk hier alle doelpunten van Vivianne Miedema in de groepsfase

Miedema scoorde in 177 minuten acht doelpunten, wat betekent dat ze iedere 22 minuten het net wist te vinden. Ook heeft de Arsenal-spits het record van meest aantal doelpunten in een olympisch vrouwenvoetbaltoernooi nu al te pakken. Bij de mannen scoorde de Hongaar Ferenc Bene op de Spelen van 1964 al eens twaalf doelpunten. Ze kan nog op jacht naar dit record.
Na Miedema staat de Zambiaanse Barbra Banda met zes doelpunten op de tweede plek van de topscorerslijst. Doordat haar land is uitgeschakeld, zal zij geen bedreiging meer vormen en lijkt Miedema afgetekend de topscorer van het toernooi te worden.

Nederland speelt vrijdag 30 juli om 13:00 uur tegen de wereldkampioenen uit de Verenigde Staten.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie