Ontketende kanaries

In de eerste helft waren de Brazilianen oppermachtig. Onder aanvoering van een ontketende Richarlison vloog de regerend olympisch kampioen als een komeet uit de startblokken.
Al in de zevende minuut sneed de speler van Everton, na een splijtende pass van Ajax-speler Antony, dwars door de Duitse verdediging. Zijn eerste schot werd nog gekeerd door keeper Florian Muller, maar in de rebound was het wel raak voor de sterspeler van Brazilië.
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Braziliaanse mannen prolongeren olympische titel voetbal
07/08/2021 OM 15:39
Een kwartier later was het weer raak voor de gele kanaries. Linsback Arana ging simpel diep, gaf een harde, panklare voorzet en Richarlison hoefde er alleen maar zijn hoofd tegen te zetten. 2-0 voor Brazilie.

Storm

De Braziliaanse storm hield daar niet op. Amper tien minuten later maakte Richarlison zijn hattrick, op aangeven van Cunha, compleet.
In de tweede helft beten de Duitsers veel meer van zich af. Leverkusen-speler Amiri maakte in de 57e minuut de 3-1, en ondanks dat Maximillian Arnold vijf minuten later met twee keer geel van het veld werd gestuurd, bleef Die Mannschaft aandringen. Brazilië werd zelfs met tien man richting de eigen goal gedrukt en dat leverde in de 83e minuut een aansluitingstreffer op via oud-Sparta speler Ragnar Ache.
Veel verder kwamen de Duitsers echter niet, en toen Paulinho in de blessuretijd de 4-2 tegen de touwen schoot, was de wedstrijd voorbij.

Australië verslaat Argentinië in heetgebakerd duel

Het Australische voetbalelftal heeft de eerste groepswedstrijd op het olympisch voetbaltoernooi gewonnen. De ploeg van coach Graham Arnold, ex-speler van onder andere NAC en Roda JC, won met 2-0 van Argentinië in een duel waarin tien gele kaarten werden gegeven en er ook nog een Argentijn vanaf werd gestuurd met twee keer geel.

Tokyo 2020 | Australië verslaat Argentinië in heetgebakerd duel

Mexico walst over Frankrijk heen

Het Mexicaanse voetbalelftal kende vanmiddag een uitstekende start in Tokio. De ploeg van trainer Jaime Lozano had een helft nodig om warm te worden, maar na de rust had het geen kind aan de Fransen. Het Latijns-Amerikaanse land won uiteindelijk met 4-1.

Tokyo 2020 | Mexico walst over Frankrijk heen

Gastland Japan nipt langs Zuid-Afrika

De Japanse voetballers hebben hun eerste wedstrijd op de Olympische Spelen gewonnen. Het gastland won met 1-0 van Zuid-Afrika dankzij een goal in de 71e minuut van het twintigjarige talent Takefusa Kubo, die in het dagelijks leven bij Real Madrid onder contract staat.

Tokyo 2020 | Gastland Japan nipt langs Zuid-Afrika

Roemenië scoort niet, maar pakt wel drie punten

Roemenië heeft, dankzij een goede dosis geluk, drie punten overgehouden aan het duel met Honduras. Het olympisch team, getraind door coach Mirel Radoi, kwam zelf niet tot scoren, maar won wel dankzij een ongelukkige eigen goal van Hondurees Elvin Oliva.

Tokyo 2020 | Roemenië scoort niet, maar pakt wel drie punten

Sterspeler Wood bezorgt Nieuw-Zeeland eerste drie punten in Tokio

Nieuw-Zeeland heeft een prima start op de Olympische Spelen. De ploeg van trainer Michael Boxall kende aardig wat moeite met de Koreaanse opponent, maar dankzij een treffer van Burnley-speler Chris Wood trokken de All Blacks alsnog aan het langste eind: 1-0.

Tokyo 2020 | Wood bezorgt Nieuw-Zeeland eerste drie punten in Tokio

Doelpuntloos gelijkspel bij Egypte-Spanje

Egypte en Spanje hebben een punt overgehouden aan hun eerste wedstrijd op het olympisch toernooi. Beide teams kwamen in het Sapporo Dome niet tot scoren: 0-0.

Tokyo 2020 | Doelpuntloos gelijkspel bij Egypte-Spanje

Waar te bekijken?

De openingsceremonie van de Olympische Spelen begint vrijdag 23 juli om 12:50 uur. De ceremonie is live te zien, op zowel Eurosport als discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Sluit hier een abonnement af.
Tokio 2020
Tokio 2020 | Samenvatting Brazilie - Spanje
07/08/2021 OM 15:37
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Brazilië komt op 1-0 tegen Spanje
07/08/2021 OM 14:25