Na de promotie in 2012 onder Gian Pietro Ventura heeft Torino zich de afgelopen jaren gevestigd als vaste middenmoter in de Serie A. Onder Sinisa Mihajlovic eindigde de club uit Turijn vorig jaar op de negende plaats in de competitie en ook dit jaar deed het het niet onaardig onder Mihaljovic. Een 2-0 nederlaag in de Coppa Italia tegen rivaal Juventus kostte de Serviër echter de kop.
Onder zijn opvolger Mazzarri gaat het echter niet veel beter. Torino staat nog steeds op plek tien, maar kan bij een overwinning op Lazio mogelijk wel naar boven gaan kijken. Op plek 8 en 9 vinden we Sampdoria en Fiorentina terug, die met 51 punten er vier meer hebben dan de ploeg uit Turijn. De laatste drie wedstrijden werden echter niet gewonnen, waardoor het nog lastig gaat worden.
Voetbal
Voetbal | "Kan er niet meer over zwijgen" - Denisov spreekt zich uit tegen Oekraïne-oorlog
16/06/2022 OM 09:59
Als je kijkt naar de sterspeler van Torino, Andrea Belotti, is het des te knapper dat de ploeg nog steeds een kansje maakt op Europees voetbal. Belotti was vorig jaar nog goed voor 28 doelpunten, maar dit jaar blijft de teller steken op slechts negen doelpunten.
Optimisme in Rome
Tegenstander Lazio is volop in gevecht met AS Roma en Inter om een plek in de Champions League. Il Biancolesti hebben, net als AS Roma, 67 punten en staan daarmee één puntje boven Inter. Wat gisteren onderuit ging tegen Juventus De ploeg uit Milaan heeft met plek vijf net geen recht meer op een ticket naar het kampioenenbal en zal dus alles op alles zetten om nog een plekje te stijgen.
De ploeg van Inzaghi is in uitstekende vorm en de laatste nederlaag dateert inmiddels alweer van 3 maart toen er nipt met 0-1 van Juventus werd verloren. Afgelopen weekend werd er nog maar eens laten zien waarom Lazio derde staat. Sampdoria werd kansloos met 4-0 naar huis gestuurd. Topscorer van de Serie A Ciro Immobile tekende voor zijn 28e en 29e treffer van het seizoen en ook Stefan de Vrij pikte een doelpuntje mee.
Voetbal
Voetbal | "Wilde zelfs betalen" - Neefje Erling Haaland scoort hattrick maar mag bal niet houden
07/04/2022 OM 11:07
Eliteserien
OBOS Ligaen | Neefje Haaland heeft ook neusje voor de goal en maakt een hattrick
05/04/2022 OM 09:36