Eurosport

Spannende dag voor Ajax en PSV, wordt het een retourtje Madrid of toch liever naar Moskou?

Spannende dag voor Ajax en PSV, wordt het een retourtje Madrid of toch liever naar Moskou?
By Eurosport

The 30/08/2018 at 11:57Bijgewerkt The 30/08/2018 at 12:28

De dag van de waarheid is aangebroken. Vandaag krijgen Ajax en PSV te weten aan welke clubs zij gekoppeld zullen worden in de Champions League. Wordt het de poule des doods of een poule waarbij er nog enig kans is om door te gaan in het miljardenbal? U ziet het vanavond om 18:00 uur op Eurosport 1 en de Eurosport Player!

Voor het eerst sinds 2010 doen er weer twee Nederlandse clubs mee in de Champions League. Ajax wist zich knap te plaatsen voor het miljardenbal door maar liefst drie voorrondes te overleven. Sturm Graz, Standard Luik en Dynamo Kiev werden uitgeschakeld door de Amsterdamse club, die zich nu mag mengen met de wereldtop.

Dusan Tadic viert de 3-1 tegen Dynamo Kiev in de thuiswedstrijd.

Dusan Tadic viert de 3-1 tegen Dynamo Kiev in de thuiswedstrijd.Getty Images

Landskampioen PSV moest enkel en alleen met FK BATE Borisov afrekenen. Dit hebben de Eindhovenaren knap gerealiseerd door in de heenwedstrijd met 2-3 te winnen en in de thuiswedstrijd de Wit-Russen met 3-0 de baas te zijn.

Lozano bepaalde in Eindhoven de eindstand op 3-0 met een heerlijke treffer.

Lozano bepaalde in Eindhoven de eindstand op 3-0 met een heerlijke treffer.Eurosport

Loting

Vanavond om 18:00 uur zal de loting voor de Champions League plaatsvinden in Monaco. Op papier kunnen Ajax en PSV prachtige tegenstanders loten. Toch willen de Amsterdammers en Eindhovenaren natuurlijk het liefst overwinteren, dus zal een groep met clubs als Lokomtiv Moskou, Shaktar Donetsk en Victoria Plzen meer dan welkom zal zijn.

Indeling potten voor de Champions League loting

Potten CL

Potten CLEurosport