Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Nations League | Zo kunnen de Leeuwinnen zich plaatsen voor de Olympische Spelen – “Frankrijk loten is het gunstigste”

Dave Kornuyt

Geupdate 06/12/2023 om 11:26 GMT+1

Na de krankzinnige ontknoping tegen België (4-0) pakten de Nederlandse voetbalvrouwen de eerste plek in hun Nations League-groep. Door de plek bij de Final Four kan het elftal zich nog steeds plaatsen voor de Olympische Spelen. Op deze manier gaan de vrouwen naar Paris 2024.

Netherland Belgium women Nations League

Foto: Getty Images

Helaas voor de ploeg van Andries Jonker was een plek bij de laatste vier alleen niet genoeg voor plaatsing voor de Olympische Spelen. Frankrijk, Duitsland en Spanje zijn de andere landen die deelnemen aan de halve finales. Drie van die vier ploegen gaan naar Parijs volgende zomer en met name Frankrijk speelt een cruciale rol in wie de andere twee tickets krijgt.
De Fransen zijn als organiserend land namelijk automatisch geplaatst. In eerste instantie zijn de twee olympische tickets voor de twee finalisten, maar halen de Fransen de finale gaat het tweede ticket naar de nummer drie. Wordt Frankrijk vierde, dan mist de uiteindelijke nummer drie dus de Olympische Spelen.

GUNSTIGE LOTING

Aanstaande maandag volgt daarom een spannende dag voor de Oranje Leeuwinnen, dan is de loting voor de halve finales van de Final Four. Bondscoach Andries Jonker gaf tegenover het AD zijn mening over wie hij het liefst loot. “Frankrijk, dat is het gunstigste”, zei de oefenmeester. “Maar zo hoort het niet te gaan.”
Met dat laatste doelt de trainer erop dat je een voordeel kan krijgen door de loting. Loot je de halve finale tegen de Fransen, heb je aan een overwinning genoeg om je te plaatsen voor de Olympische Spelen. Verlies je, heb je een directe kans om je te plaatsen in de troostfinale.
Loot je Frankrijk niet en Nederland en Frankrijk verliezen allebei hun halve finale, is de troostfinale een wedstrijd om des keizers baard. Na de loting volgen de halve finales op 21 februari en de finales op 28 februari.

Waar volg je het sportnieuws?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van tennis tot judo volg je hier bij Eurosport. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie