Hartritmestoornissen

Sergio Aguero stopt per direct met voetballen. Dat maakte de Argentijn bekend nadat artsen dit hem hadden geadviseerd naar aanleiding van een serie hartritmestoornissen die de spits kreeg tijdens de wedstrijd tegen Alaves (1-1) op 30 oktober.
Na die wedstrijd kreeg Aguero drie maanden vrijaf om een diagnostisch en therapeutisch proces te ondergaan, maar het resultaat daarvan was niet voldoende om zijn veelbekroonde carrière voort te zetten.
Voetbal
Premier League | “Misschien moeten we staken” - Guardiola vindt woorden niet meer genoeg
24/12/2021 OM 09:17
Ik ben in goede handen bij de medische staf. Ik heb deze beslissing tien dagen geleden gemaakt nadat ik daarvoor er alles aan heb gedaan om mijn loopbaan een vervolg te geven.

Dankwoord

Aguero sprak in de persconferentie vandaag zijn dank uit aan de clubs waar hij groot is geworden:
Ik wil Atletico Madrid bedanken voor het feit dat ze me een kans gaven toen ik achttien jaar was en daarnaast natuurlijk Manchester City. Iedereen daar weet wat ik voor de club voel en hoe goed ik het daar heb gehad.

Prachtig palmares

Aguero kan terugkijken op een glorieuze carrière, eentje die hem veel prijzen en records heeft opgebracht. De kleine Argentijn won vijf Premier League titels, twee FA Cups en zes League Cups met Manchester City. Naast zijn succes bij de 'Citizens' won hij 2008 olympisch goud met het Argentijnse elftal en veroverde hij vorig jaar de Copa América.
In totaal scoorde Aguero 427 keer in 786 wedstrijden, en zijn meest bekende goal zal iedereen ooit wel eens hebben gezien.
Voetbal
Premier League | Voetbal gaat ondanks recordaantal coronabesmettingen gewoon door tijdens feestdagen
21/12/2021 OM 14:52
Voetbal
Welcome to the North | Hoogtepunten en curiositeiten uit Noors en Zweeds voetbal
20/12/2021 OM 14:55