Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

OKT | Volleybalsters kunnen het niet bolwerken en grijpen naast olympisch ticket - omweg mogelijk

Kevin van Nunen

Gepubliceerd 24/09/2023 om 15:37 GMT+2

Het is de Nederlandse volleybalsters niet gelukt om zich via het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) te plaatsen voor Paris 2024. Oranje moest in de laatste wedstrijd met twee sets verschil winnen van de Dominicaanse Republiek, maar het werd een verloren vijfsetter. Er is nog een omweg mogelijk richting de Olympische Spelen.

De Nederlandse volleybalploeg na de verliespartij tegen Canada eerder deze week

Foto: Getty Images

Een nederlaag tegen wereldkampioen Servië maakte het al bijzonder moeilijk voor de volleybalsters en toen de overige uitslagen bekend waren, was duidelijk dat de opdracht nog zwaarder werd. Er moest met twee sets verschil worden gewonnen van de Dominicaanse Republiek.
De Dominicaanse Republiek behoort tot de betere ploegen, om maar aan te geven hoe zwaar de opdracht was. Oranje verloor direct de eerste set en hoewel er nog even uitstel van executie volgde, was na set drie duidelijk dat het was gespeeld.

Plek op ranglijst kan ook ticket opleveren

Uiteindelijk zou Oranje in vijf sets verliezen van de Dominicaanse Republiek, waarmee het OKT op een teleurstelling uitdraaide. De olympische missie is echter nog niet helemaal voorbij, want als Oranje in juni 2024 hoog genoeg staat op de wereldranglijst kan het in ruil daarvoor een ticket voor Paris 2024 verdienen.
Oranje staat nu in de toptien en als het dat weet te consolideren, lijkt het mee te mogen doen aan de Zomerspelen. Dat zou vooruitgang zijn ten opzichte van Tokyo 2020 toen de ploeg zich niet kwalificeerde. Rio de Janeiro 2016 leverde nog een vierde plaats op.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van autosport tot atletiek volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie