Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

TOKYO 2020 | Tranen vloeien bij waterpolosters na verloren duel om vijfde plaats

Mathieu Hilgersom

Geupdate 07/08/2021 om 11:21 GMT+2

De Nederlandse waterpolosters hebben de Olympische Spelen zaterdag afgesloten met een 14-7 nederlaag tegen Australië. Hierdoor eindigt de ploeg op de zesde plaats.

Tokyo 2020 | Waterpolosters laten tranen vloeien na nederlaag in strijd om plek vijf

Na afloop lieten de waterpolosters de tranen rijkelijk vloeien. Dit was deels vanwege de afsluiting van de Spelen, maar toch ook teleurstelling na de nederlaag en de uiteindelijke zesde plaats.

Twee keer tegen Australië

Het was de tweede keer dit toernooi dat Nederland tegenover Australië stond. Ook tijdens het openingsduel in Tokio was deze ploeg te sterk. Nederland gaf toen een ruime 8-4 voorsprong weg en verloor met 15-12. Na een nederlaag tegen Hongarije (11-14) in de kwartfinale belandde de ploeg van Havenga uiteindelijk in de strijd om de vijfde en zesde plaats door een knappe 13-6 winst op China.
Zaterdag was Australië vanaf het eerste fluitsignaal de betere. De ploeg nam direct een voorsprong en liet de marge gestaag oplopen. Het werd uiteindelijk 14-7. Het betekende een teleurstellend einde van de interlandcarrière van Dagmar Genee en Nomi Stomphorst.
Namens Nederland was topscorer Simone van de Kraats opnieuw op dreef. Ze trof drie keer doel tegen Australië.

Strijd om de medailles

Later op de dag stond ook de strijd om de medailles op het programma. De Verenigde Staten lieten in de finale geen spaan heel van Spanje. Het werd 14-5. Het betekende de derde gouden medaille op rij voor de Amerikaanse ploeg. De laatste keer dat een ander land goud won, was in 2008. Toen was Nederland de sterkste.
picture

De Amerikaanse ploeg won de finale ruim van Spanje.

Foto: Getty Images

De wedstrijd om het brons was spannender. Hongarije maakte in het laatste kwart het verschil tegen de Russische ploeg: 11-9.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Het olympisch basketbaltoernooi is exclusief te zien op Eurosport en discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie