Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tokyo 2020 | Waterpolosters deklasseren Zuid-Afrika

Wian Slendebroek

Geupdate 30/07/2021 om 17:42 GMT+2

Het Nederlandse waterpoloteam heeft in de groepsfase van het olympisch toernooi met duidelijke cijfers gewonnen van Zuid-Afrika. Na twee wedstrijden tegen moeilijke tegenstanders Australie en Spanje had Oranje nu een makkelijke middag. De waterpolosters wonnen met 33-1.

Tokyo 2020 | waterpolo - samenvatting Nederland -Zuid-Afrika

Nederland kwam tegen de nummer vijf in de poule geen moment in de problemen. Na een kwart stond het al 0-7. Alleen in het derde kwart moest Nederland een doelpunt incasseren. De teller aan de Nederlandse kant stokte bij 33.
Nederland kon tegen Zuid-Afrika goed doorwisselen en alle speelsters kregen veel speeltijd. Opvallend was ook dat alle speelsters met uitzondering van keeper Joanne Koenders een doelpunt maakten. Maartje Keuning was met zes goals de sterkste aan de Nederlandse kant.
Zondag 1 augustus speelt Nederland om 08:30 uur zijn laatste groepswedstrijd tegen Canada. Nederland is al zeker van een plek in de halve finale, maar moet in de poule zo hoog mogelijk eindigen om concurrent Amerika te ontlopen. Na een verliespartij tegen Australië en een knappe winst tegen Spanje staat Nederland tweede in de groep.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Het olympische basketbaltoernooi is exclusief te zien op Eurosport en discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie