“Deze nieuwe rol heeft me echt geholpen om te wennen aan het idee dat ik zelf geen profrenner meer ben. Er is me de laatste tijd vaak gevraagd of ik geen manager wilde worden van een team, maar dat is echt niks voor mij. Ik zag mezelf echter wel in de rol van commentator, dus toen Eurosport zich meldde, hoefde ik niet lang na te denken.” aldus Contador.
Perfecte start Dumoulin
Ook ‘El Pistolero’ ziet dat Tom Dumoulin er na bijna een week goed voor staat: “Deze Giro loopt tot nu toe perfect voor Tom Dumoulin en zijn Sunweb-ploeg. Hij had het grote voordeel dat de Giro meteen begon met een tijdrit en Froome verloor in de etappe daarna opnieuw tijd, waardoor Tom bijna een minuut voorsprong heeft. Daar komt nog eens bij dat BMC veel werk overneemt van Sunweb, omdat ze Dennis zo lang mogelijk in het roze willen houden.
Tokio 2020
Van Vleuten viert haar gouden medaille op de tijdrit
28/07/2021 OM 17:31
“De Giro is altijd een van de zwaarste races, vooral door de vele beklimmingen. Met veel finishes bergop, kun je veel tijd verliezen als je niet alert bent. Al moet ik zeggen dat deze editie misschien wel wat minder zware finishes heeft dan andere jaren, de rit naar de Zancolan uitgezonderd natuurlijk. Ik verwacht dat het spannend blijft tot het einde.”
Enkele maanden later werd de overwinning op de Etna hem alsnog ontnomen als gevolg van een dopinggeval in de Tour de France van 2010. Hierdoor ging de Venezolaan José Rujano uiteindelijk als ritwinnaar de boeken in.
Eurosport Player: nu eerste 7 dagen gratis
De 6e etappe van de Giro d'Italia is donderdag vanaf 13:15 uur LIVE te zien op Eurosport 1. En natuurlijk ook op de Eurosport Player. Hier kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Nu de eerste 7 dagen GRATIS. Daarna ben je al Eurosport Player-member voor de speciale prijs van € 19,99 per jaar. Dus, wil je letterlijk geen seconde missen van alle live actie, ga dan naar
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Samenvatting superspannende tijdrit heren
28/07/2021 OM 14:36
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Tom Dumoulin winnaar van het zilver op de tijdrit
28/07/2021 OM 10:19