Parcours
De vrouwen starten om 10:50 uur op de Markt in Maastricht om vervolgens door het Limburgse land richting Valkenburg te rijden. Het parcours voor de vrouwen heeft een totale afstand van 120 kilometer en bestaat uit een aanloopstuk van 60 kilometer met onderweg verschillende heuvels waaronder de Slingerberg, Bergseweg en de Keutenberg. Na het aanloopstuk is het tijd voor drie dezelfde rondes van 17.5 kilometer, tijdens deze rondes worden onder meer de Geulhemmerberg, Bemelerberg en Cauberg aangedaan. Gaat de ontknoping, net als vorig jaar, weer een aantal kilometer voor de finish plaatsvinden?
Favoriet
Anna van der Breggen (Boels-Dolmans) pakte vorig jaar de zege en geldt ook dit jaar weer als favoriet om de koers te winnen. Van der Breggen heeft een goede start van het seizoen achter de rug met zeges in onder meer de Strade Bianche en de Ronde van Vlaanderen. Daarnaast won ze vorig jaar ook alle zogenoemde Ardennenklassiekers: de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.
Weet van der Breggen haar titel te verdidigen of wordt het misschien toch Annemiek van Vleuten?
Amstel Gold Race
Valgren Andersen troeft alle favorieten af
15/04/2018 OM 16:00
Live op Eurosport
De Amstel Gold Race Ladies edition is zondag live te volgen vanaf 13:30 uur op Eurosport 1 en de Eurosport Player. Het commentaar wordt verzorgd door José Been en Iris Slappendel.
Amstel Gold Race
Wereldkampioene Blaak wint AGR in regenboogtrui
15/04/2018 OM 14:17