De vrouwen hadden eerder op de middag de voorzet gegeven. Daar snelde wereldkampioene Chantal Blaak op strakke wijze in haar regenboogtrui naar de zege. Een aansprekende winnares van een mooie koers.
Sagan, Valverde, Alaphilippe
Bij de mannen waren alle ogen gericht op de topnamen en publieksfavorieten die het klassiekerseizoen tot dusver veel kleur brachten. Sagan, Valverde, Alaphilippe, Gilbert, Van Avermaet, Kwiatkowski, Terpstra, Wellens, noem ze maar op. Maar het werd dus een 26-jarige Deen die voor het derde seizoen voor Astana rijdt en vorige maand al Omloop het Nieuwsblad op zijn naam schreef.
Amstel Gold Race
Wereldkampioene Blaak wint AGR in regenboogtrui
15/04/2018 OM 14:17
Het moet gezegd worden, Valgren Andersen boekte zijn mooiste zege uit nog jonge carrière op heel slimme wijze. Op vier kilometer van de streep probeerde hij weg te komen, maar werd door Sagan gegrepen. Een nieuwe poging volgde op 1 kilometer voor het einde en nu hij was wel weg. Alleen Roman Kreuziger kon mee en samen stormden zij op de finishdoek in Berg en Terblijt af. Daar was Valgren Andersen te sterk in de sprint. Kreuziger werd tweede, Gasparotto derde.
Riesebeek maakt indruk
Alle favorieten lieten zich dus verrassen in de aantrekkelijke finale die in de laatste 30 kilometer op gang kwam. Al heel vroeg in de koers had een kopgroep van negen man namelijk al de benen genomen. Daarin hadden zich twee Nederlanders genesteld: Oscar Riesebeek (Roompot) en Bram Tankink (Lotto-Jumbo). Ze kregen van het peloton alle ruimte, reden meer dan 240 kilometer vooraan en bouwden een maximale voorsprong van een kwartier op.
Riesebeek hield het met de Belg Preben Van Hecke het langst vol. Ook in de finale waren zij nog te zien, maar eindigden buiten de top-10.
Amstel Gold Race
Amstel Gold Race Vrouwen: pakt van der Breggen haar tweede zege?
14/04/2018 OM 12:23