Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Amstel Gold Race | “Ik kon niet overal op reageren…” - Reactie Van der Poel na vierde plek

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 10/04/2022 om 17:41 GMT+2

Mathieu van der Poel is als vierde binnengekomen tijdens de Amstel Gold Race. De winnaar van de Ronde van Vlaanderen zag tijdens de koers bevestigd worden dat zijn status van topfavoriet een tikje overdreven was en daarbij kon hij ook nog eens niet op alle aanvallen reageren.

Amstel Gold Race | “Ik kon niet overal op reageren…” - Reactie Van der Poel na vierde plek

Van der Poel was van de partij tijdens de beslissende slag op de Keutenberg, maar besloot Michal Kwiatkowski en Benoit Cosnefroy te laten rijden. Alleen zagen de achtervolgers dit duo niet meer terug.
“De Amstel Gold Race is altijd een zware koers, met veel zware klimmetjes. Tijdens de beslissende move op de Keutenberg zat ik er goed bij, in mijn eigen tempo en dat ging goed”, aldus MVDP kort na de finish.
“Ik zag alleen wel twee Ineos-mannen en toen wist ik: dat gaat gevaarlijk worden. Het werd een beetje een tactisch verhaal en ik kon niet overal op reageren. Ik moest een beetje gokken en gokte verkeerd.”
picture

Amstel Gold Race | Wie wint? Cosnefroy juicht te vroeg, Kwiatkowski lacht het laatst!

Parijs-Roubaix

Ondanks alles was Van der Poel niet geheel ontevreden. “Ik sta waar ik moet staan. De Amstel Gold Race ligt me minder goed dan de Ronde van Vlaanderen, dus ik was blij om vooraan mee te zitten.”
De volgende afspraak is alweer volgende week en die liegt er niet om: Parijs-Roubaix. Vorig jaar gaf Van der Poel de kleur veel koers en won hij bijna. “Ik denk dat ik oké ben, maar dat wordt weer een heel andere wedstrijd. Ik ga me er nu een week op voorbereiden.”

WAAR KIJK JE?

Eurosport is the home of cycling. Alle klassiekers en alle grote rondes zijn live te zien op Eurosport of reclamevrij te streamen via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie