Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Amstel Gold Race | “Ik weet niet of ik de grote favoriet ben” - Van der Poel blijft bescheiden

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 10/04/2022 om 12:27 GMT+2

Mathieu van der Poel weet niet zeker of hij zijn favorietenrol tijdens de Amstel Gold Race kan waarmaken. MVDP snapt dat er veel aandacht naar hem uitgaat, maar de Amstel Gold Race is iets anders dan de Ronde van Vlaanderen, waarvoor hij zichzelf echt als de grote man zag.

Amstel Gold Race | “Ik weet niet of ik de grote favoriet ben” - Van der Poel blijft bescheiden

“Voor de Ronde was ik echt de grote favoriet. Maar hier? Dat weet ik niet zo goed, hoor. Er kan van alles gebeuren en iedereen zal naar mij kijken”, aldus Van der Poel voor de camera van onder meer Eurosport.
MVDP weet nog niet of hij net als vorige week na de finish direct een hamburgertje naar binnen werkt, maar hoopt op basis van parcourskennis en ervaring wel in het voordeel te zijn. De Amstel Gold Race staat altijd in het teken van draaien en keren.

Parcourskennis

Dat gaat niet iedereen altijd even goed af, maar over Van der Poel hoeven we ons geen zorgen te maken. “Ik ken alle bochten hier nog van mijn vele trainingen vroeger. Die kennis is niet onbelangrijk, maar goede benen maken pas echt het verschil.”
De sfeer in Maastricht, Valkenburg en alles ertussenin is uitgelaten. Dat ontging de renner van Alpecin niet. “Dit wordt iets speciaals, want het is een gekkenhuis. Het is de eerste keer in twee of drie edities dat er weer publiek welkom is. Er hangt een fantastisch sfeertje.”
picture

Amstel Gold Race | Fenomenale Van der Poel wint vanuit kansloze positie editie van 2019

WAAR KIJK JE?

Eurosport is the home of cycling. Alle klassiekers en alle grote rondes zijn live te zien op Eurosport of reclamevrij te streamen via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie