Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Amstel Gold Race | Nederlands enige, echte klassieker kijk je live op Eurosport en discovery+

Kevin van Nunen

Geupdate 09/04/2022 om 09:51 GMT+2

De Amstel Gold Race is de enige, echte Nederlandse klassieker die ertoe doet. Die kijk je zondag 10 april vanaf 13:00 uur live op Eurosport en reclamevrij op discovery+. We zijn de laatste jaren getrakteerd op prachtige ontknopingen en de verwachtingen liggen dit jaar opnieuw hoog. Maakt onder meer Mathieu van der Poel er weer een prachtige koers van?

Van der Poel won de Amstel Gold Race in 2019 op fenomenale wijze

Foto: Getty Images

Van der Poel verkeert in bloedvorm, getuige zijn overwinningen in Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen. Geen wonder dat de Nederlander als grote favoriet aan de start verschijnt. Krijgen we zelfs een Nederlands gevecht om de overwinning? Dylan van Baarle werd vorige week niet zomaar tweede.
Tadej Pogacar zat de Nederlanders tijdens Vlaanderens Mooiste flink dwars, maar de Sloveen is in Limburg niet van de partij. Ook titelverdediger Wout van Aert ontbreekt. De Belg is herstellende van corona en moet voorlopig teren op zijn zege van 2021, toen hij met werkelijk miniem verschil Tom Pidcock klopte in de sprint.
picture

Wout van Aert wint met miniem verschil Amstel Gold Race

Ongelooflijke winst Van der Poel

De fotofinish van die beruchte sprint is nog altijd veelbesproken. Net als de ontknoping van 2019, toen Van der Poel het onmogelijke deed door tegen alle verwachtingen – en logica – in alsnog te zegevieren. En dan trouwens nog te bedenken dat ook Tom Dumoulin van de partij is. Het belooft echt spektakel te worden in het Limburgse heuvellandschap.
Eurosport en discovery+ zijn zondag vanaf 13:00 uur live van de partij, waarbij het woord eerst aan de vrouwen is en vervolgens vanaf 14:15 uur aan de mannen. Dit keer openen de vrouwen dus het bal. Daar wordt een nieuw duel verwacht tussen Annemiek van Vleuten en het blok van SD Worx, met Chantal van den Broek-Blaak en Lotte Kopecky. Opvallend genoeg ontbreekt Marianne Vos op de (voorlopige) startlijst.
picture

Amstel Gold Race | Fenomenale Van der Poel wint vanuit kansloze positie editie van 2019

Waar kijk je?

De Amstel Gold Race kijk je natuurlijk op het home of cycling. Eurosport en discovery+ besteden zondag volop aandacht aan de Nederlandse klassieker in de Limburgse heuvels. Sander Kleikers en Michael Boogerd doen verslag van de mannenkoers, terwijl Nick Stöpler en Iris Slappendel het commentaar bij de vrouwen verzorgen. Wil je echt geen minuut missen? Stream de koers dan live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie