Van Vleuten won donderdag in Italië al de klimtijdrit en kwam zaterdag als eerste boven op de Monte Zoncolan. Ze bewees daarmee dit jaar de beste renster bergop te zijn in de zwaarste vrouwenkoers van het jaar. Ook in de slotetappe was de Nederlandse vedette niet te stuiten. Ze ging er tien kilometer voor de streep alleen vandoor en hield tot het einde stond.
Derde Nederlandse zege
Van Vleuten is de derde Nederlandse die de Giro Rosa wint. Marianne Vos (2011, 2012, 2014) en Anna van der Breggen (2015, 2016) deden dat al eerder.
Tour de France
Tour de France | Quick-Step met Jakobsen, maar zonder Cavendish en Alaphilippe van start
18 MINUTEN GELEDEN
Hier haar zege van zaterdag op de Zoncolan.
Eurosport Player: 6 Tour de France bonus-feeds
De Tour de France is elke dag - van de eerste tot en met de laatste kilometer - te volgen op de Eurosport Player, live en on demand. Wielerliefhebbers hoeven deze zomer dus geen minuut te missen van 's werelds grootste wielerwedstrijd.
Via de Eurosport Player kunnen de wielerfans bovendien kiezen uit diverse exclusieve bonus-streams, waaronder vijf camera’s op de motoren die meerijden in de koers, een camera bovenop de finishlijn én een reclamevrije stream (met commentaar van onze Engelse collega's). Dus, wil je geen demarrage, eindsprint of beklimming missen, ga dan naar eurosportplayer.nl.
Tour de France
Tour de France | Regenachtige weersvoorspellingen maken eerste dagen nog grilliger
2 UUR GELEDEN
Wielrennen
Brits kampioenschap | "De 35e etappezege in de Britse trui, stel je voor..." - Cavendish
3 UUR GELEDEN